Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Bonus på bilforsikring

Trygge sjåfører belønnes for skadefri kjøring. Belønningen får du i form av bonus. Her finner du svarene på hvor høy bonus du kan få, hvordan bonus fungerer og hva du taper ved skade.

Familie på vei ut av bilen utenfor huset sitt

Bonus for skadefri kjøring

Bonus er en godtgjørelse for at du kjører uten skade. Alle over 18 år får bonus på bilforsikring, bobilforsikring og motorsykkelforsikring. Bonus påvirker forsikringsprisen, men vær oppmerksom på at 50 % bonus, ikke er lik 50 % rabatt.

Jo høyere bonus du har, jo lavere pris får du på bilforsikringen.

Bonusen øker hvert år du kjører skadefritt, til du når toppbonus, 75 % (6. år) eller 80 %. Har du hatt skade på bilen og velger å bruke forsikringen kan du gå ned i bonus.

Bonusen endres når forsikringsavtalen fornyes, altså ved hovedforfallet hvert år. Har du en bonus som ikke er i bruk, vil den være gyldig i tre år.

Få 60 % startbonus

Hos oss får du 60 % startbonus, når du ikke har bonus fra før. Dersom du allerede har en bonus, benytter vi denne.

Få inntil 75 % bonus på bil nummer to

Har du en bil forsikret hos oss fra før, får du samme bonus når du anskaffer bil nummer to. Ordningen gjelder selvsagt også for bil nummer tre og fire. Den nye bonusen blir den samme som du har på eksisterende bilforsikring. Dersom du har flere kjøretøy forsikret hos oss, er det kjøretøyet med lavest bonus som blir brukt som grunnlag for den nye bonusen. Har du en ledig bonus benytter vi denne fremfor å gi deg en ny bonus.

Beregn pris på bilforsikring

Les mer om hva våre bilforsikringer dekker

Hva er min bonus?

Bonusen din fremkommer på forsikringsdokumentene som fornyes ved hvert hovedforfall. Disse finner du på Min Side.

Logg inn på Min side

Kjøper du forsikring på nett hjelper vi deg å finne riktig bonus.

 

Bonussystemer

Vi har to ulike bonussystemer og du velger selv hvilket du ønsker å følge.

Bonussystem A: Den høyeste bonusen er 75 % (6. år). Med toppbonus kan man ha én skade uten at det fører til prisøkning. Har du en skade med bonustap endres bonusen fra 75 % (6. år) til 75 % (1. år). Oppstår skade nummer to før du igjen har oppnådd toppbonus 75 % (6. år), får du kun 5 % bonustap. Dette er det mest gunstige systemet ved en potensiell skade.

Bonussystem B: Den høyeste bonusen er 80 %. Det gir en lavere pris enn med toppbonus 75 % (6. år). Ulempen er at du får 10 % bonustap allerede fra første skade, og dette fører til prisøkning.
 

Øvelseskjøring med belønning

Bruker du appen, Tryg vei til lappen, under øvelseskjøringen kan du få 70 % startbonus på din første bil. Les mer om Tryg vei til lappen.

Overføring av bonus mellom ektefeller

Bonus kan overføres fritt mellom ektefeller og samboere på samme folkeregistrerte adresse. Det er derimot ikke mulig å overføre bonus fra foreldre til barn.

Bonus fra firmabil

Har du disponert firmabil og kjørt skadefritt, kan du få inntil 70 % startbonus når du kjøper en privatbil. Du må ha en bonusbekreftelse signert av daglig leder. En bonus kan også overføres i sin helhet fra et enkeltmannsforetak til en privatkunde. Vi trenger bare en bekreftelse fra daglig leder om at bonusen avgis.

Bonus fra utlandet

Du kan få høyere bonus hvis du har hatt forsikring på kjøretøy i utlandet og kjørt skadefritt. Vi trenger en bekreftelse på skadefri kjøring fra det utenlandske selskapet. Du kan få inntil 75 % (6. år) i bonus, avhengig av hvor mange år du har kjørt skadefritt.

Bonustap ved skade

Når vi snakker om bonustap er dette en senket rabatt, som gjør at den fremtidige prisen på bilforsikringen øker.

Skader du kjøretøyet ditt, risikerer du å tape bonus. Omstendighetene rundt hendelsen avgjør om bonusen faller.

Du kan velge å ikke bruke forsikringen og betale for reparasjonen selv. Hvis kostnadene for reparasjonen er lavere enn eventuell egenandel og bonustap vil det lønne seg å betale for reparasjonen selv.

Du får ikke bonustap ved:

  • Brann
  • Tyveri
  • Veihjelp
  • Glasskader
  • Sammenstøt med dyr

Med Bil Ekstra får du heller ikke bonustap ved:

  • Parkeringsskade
  • Rens av motor etter feilfylling
  • Skade på eller tap av bilnøkkel
  • Skade på eller tap av ladekabel

Ved bruk av maskinskadedekning taper du heller ingen bonus.

Bonusen faller maksimalt 10 % ved en bonusreduserende skade. Bonustapet gjelder fra første hovedforfall etter skadedato. Tabellen nedenfor viser hvor mye bonusen faller på de forskjellige trinnene.

Meld skade på kjøretøy
 

Bonus

Bonustap

Ny bonus

80 %10 %70 % (1.år)
75 % (6.år)0 %75 % (1.år)
75 % (1-5.år)5 %70 % (1.år)
70 % (1-5.år)10 %60 %
60 %10 %50 %
50 %10 %40 %
40 %10 %30 %
30 %10 %20 %
20 %10 %10 %
10 %10 %0 %
0 %0 %0 %


Kjøp forsikring med 10 % nettrabatt

Når du kjøper forsikring på nett, får du alltid 10 % ekstra rabatt det første forsikringsåret.

Beregn pris på bilforsikring