Viktig informasjon om endringer av eFaktura. Les mer her. 

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Mann og kvinne sitter i åpent bagasjerom på bil og drikker kaffe

Pris bilforsikring - hva koster det egentlig?

Det er mange faktorer som påvirker prisen på en bilforsikring, som f.eks. bilens verdi og alder. Kvaliteten på forsikringen og hvor godt du er dekket spiller også en viktig rolle for hva du betaler. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva som kan påvirke kostnaden for bilforsikring, og hvorfor det er viktig å finne en balanse mellom kvalitet og pris når du skal velge den dekningen som passer best for deg og dine behov. 


Hva koster bilforsikring?

Prisen på en bilforsikring er påvirkes av flere faktorer. Noen av de vanligste grunnene for variasjon i prissetting inkluderer:

  • Bilens verdi: Dyre biler kan ha høyere forsikringspremier, da det kan koste mer å erstatte eller reparere dem ved en ulykke.
  • Bilens alder og modell: Bilens alder og modell kan også ha en innvirkning på hvilken pris du betaler i premie.
  • Forsikringstakerens alder og erfaring: Yngre førere eller førere med begrenset kjøreerfaring kan ofte forvente å betale høyere forsikringspremier da de presenterer en høyere risiko i trafikken enn eldre. 
  • Bostedsadresse: Hvor du bor kan også påvirke prisen på bilforsikringen din. For eksempel kan biler som er parkert i urbane områder med høyere risiko for tyveri eller ulykker ha høyere forsikringskostnader.
  • Kjørelengde: Hvor mye du kjører årlig kan også påvirke prisen på bilforsikringen. Jo mer du kjører, desto høyere vil forsikringspremien være, da det øker risikoen for en ulykke.


Andre faktorer som påvirker prisen

I tilegg til listen ovenfor, kan bonusordninger og andre tilleggstjenester som forsikringsselskapene tilbyr også påvirke den endelige prisen du betaler for din bilforsikring. Hos Tryg får du samlerabatt når du har tre eller flere forsikringer hos oss. Vi har også bonusordning, og tilleggstjenester som veihjelp både ute og hjemme, inkludert i delkasko, kasko og Bil Ekstra. Hvilken egenandelssum du velger på produktet, vil også påvirke din forsikringspris.


Bil kjørende på veien
Bilens verdi, alder, modell og kjørelengde er alle faktorer som spiller inn på den endelige forsikringspremien din. 

Sjekk pris på bilforsikring her

Hva dekker bilforsikring?

Forsikringsselskapene tilbyr ulike dekninger, slik at du kan velge det produktet som passer best for deg og dine behov. I Tryg har vi fire ulike dekninger på bilforsikring; 

  • Ansvarsforsikring: Denne dekningen er lovpålagt i de fleste land, og dekker skader du forårsaker på andre personer eller eiendom i en ulykke.
  • Delkasko: Sikrer deg mot hendelser som er utenfor din kontroll, som brann, tyveri, skade på bilrute og veihjelp. Velges ofte når bilen er av lavere verdi.
  • Kasko: Dekker skader på egen bil, også når du selv har forårsaket ulykken. Velges ofte for biler av høyere verdi.
  • Bil Ekstra: Vår beste bilforsikring. Dekker også parkeringsskade og tapt bilnøkkel. Gir deg leiebil ved kaskoskade.

Vi har også to valgfrie tilleggsdekninger; fører - og passasjerulykke og maskinskade. Fører - og passasjerulykke kan velges til alle de overnevnte dekningene og gir deg økonomisk erstatning ved invaliditet eller død forårsaket av trafikkulykke. Maskinskade kan kun velges til Kasko eller Bil Ekstra, når bilen er under 10 år gammel. 

Se fullstendig oversikt over dekningene vi tilbyr her.


Finn balansen mellom pris og kvalitet

Det er mange faktorer å vurdere når man skal velge bilforsikring. Pris er en viktig, men husk også at kvaliteten på dekningene dine, forsikringsselskapets omdømme og service, også bør spille en rolle i avgjørelsen. Det er viktig å finne en balanse mellom pirs og kvalitet som passer for deg og dine behov. Velger man er lavere dekning enn det man egentlig trenger, kan dette gi begrensninger og utfordringer ved et eventuelt skadeoppgjør, noe som kan bli kostbart på sikt.

Husk også å jevnlig evaluere forsikringen din og sammenligne tilbud fra ulike forsikringsselskaper for å sikre at du får den beste dekningen til en konkurransedyktig pris. Å være godt informert og velge riktig bilforsikring kan hjelpe deg med å beskytte deg selv, din bil og din økonomi på veien.


Kjøper du bilforsikring fra Tryg på nett, får du 10 % nettrabatt

Sjekk pris på bilforsikring her