Livbøye

Livbøyen

Rund, rød og hvit er Tryg-bøyen et pålitelig landemerke langs Norges langstrakte kyst.

Tryg har utplassert over 40 000 bøyer der du ferdes ved sjø, elver og vann, som en påminnelse om å være litt ekstra på vakt i vannkanten, og et tegn på at hjelpen er nær dersom ulykken skulle være ute.

Siden den første Tryg-bøyen ble utplassert i 1952 har den blitt benyttet i mer enn tusen tilfeller der menneskeliv har stått på spill.

Lokalt fadderskap

Hvert år plasserer vi ut over 2000 nye livbøyer. Det kommer jevnlig ønsker om nye bøyer. Mange er erstatning for bøyer som er fjernet, stjålet eller ødelagt. Derfor har hver eneste livbøye en fadder som har ansvar for at livbøyen er i god stand og klar til bruk.

Ofte er det kommuner og lokale havnemyndigheter som har tilsyn med livbøyene. Mange velforeninger, marinaer og grendelag har også engasjert seg for å gjøre nærmiljøet sitt tryggere, og blitt faddere for en Tryg-bøye. En komplett og fungerende livbøye er viktig når ulykken er ute, og bøyefadderne bidrar til å redde liv.

Hjelp oss å ta ansvar for livbøyene!

Dersom du ser en Tryg-bøye som er ødelagt, forsvunnet eller mangler line, kontakt oss på e-post livboye@tryg.no for å bestille ny line eller annet utstyr.

 

Ønsker du en livbøye i ditt nærområde?

Søk om fadderskap og tildeling av livbøye.

Historien om livbøyen

Les hvordan Tryg-bøyen kom til verden.

Slik bruker du livbøyen

Se hvordan du bruker livbøyen i en nødssituasjon.

Livbøyen redder liv

Øyvind og barnebarnet Eirik (9) berget livet takket være en livbøye. Hør deres gripende historie.