Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Tips for en tryggere båttur

Skal du ferdes på havet er det noen regler og tips du bør kunne. Derfor har vi laget en guide slik at din båttur blir tryggere.

En liten gutt med redningsvest holder i ripen og ser ut på sjøen fra en båt i fart

De fleste nordmenn har et forhold til båtlivet, men kanskje overvurderer vi vår kunnskap om sjøvett noen ganger? En vellykket tur handler blant annet om å planlegge godt og nødvendig sikkerhetsutstyr er en viktig del av planleggingen. Sørg for at båten har alt av nødvendig sikkerhetsutstyr som årer, redningsline, dregg, brannslukker, førstehjelpsutstyr og nødsignalutstyr. Husk at det også er krav til lanterneføring for din båt, kravene kan du lese mer om her.

Under kan du se gode råd til sikkerhet i båt, særlig når det er barn med i båten. Du kan også se en fullstendig liste over anbefalt sikkerhetsutstyr for båt her.


 

Slik sjekker du redningsvesten:

Redningsvesten er noe av det viktigste sikkerhetsutstyret, men visste du at vesten trenger jevnlig vedlikehold? Har du for eksempel en redningsvest med en gasspatron som har blitt utsatt for korrosjon, kan det få fatale konsekvenser.

  1. Sjekk at det er grønn farge på utløsermekanismen
  2. Sjekk at patronen ikke er utsatt for korrosjon
  3. Sjekk vesten for slitasje
  4. Sjekk datostempling på avfyringsmekanismen (Skal skiftes årlig ved hyppig bruk)
  5. Sjekk at vesten er tett ved å blåse den opp med munnstykket

Mobiltelefon og anbefalte apper

Å ha med mobilen på havet er viktig hvis en nødsituasjon skulle oppstå. Vi anbefaler alle å investere i en vanntett mobilholder. Selv om du har en mobil som tåler vann vil en holder gjøre det lettere å ha kontroll på mobilen og unngå uhell. 


Nødappen til Norsk Luftambulanse er også veldig smart å laste ned. Er du på havet kan det være vanskelig å forklare hvor du er. Denne appen sender posisjonen din direkte til nødsentralen, noe som kan spare deg for svært verdifull tid dersom noe skulle skje.


 
VIDEO: Filmen viser en demonstrasjon av Hjelp 113-appen.

Marine radio

Man har ikke alltid dekning eller strøm på mobilen. Med maritim VHF kan du normalt nå en kystradiostasjon, men like viktig er det at kystradiostasjonen også kan nå deg. Med en VHF-radio kan du kommunisere med kystradiostasjoner på land eller med andre båter.

Annet utstyr som er smart å ha:

  • Redningsbøye og flåte/jolle
  • Reservedrivstoff og startbatteri
  • Verktøy
  • Førstehjelpsutstyr
  • Sjøkart på papir og kompass
     

Reglene du må kunne

Det er en sterk anbefaling for alle som ferdes på havet å ta båtførerprøven, noen regler er nemlig veldig viktig å kunne.

  • Du har vikeplikt for båter som kommer fra styrbord (høyre).
  • Du har vikeplikt for båter du innhenter.
  • Motorbåter har vikeplikt for seilbåter under seil.
  • Fritidsbåter har vikeplikt for nyttefartøyer.

På Redningsselskapet sine nettsider finner du en fullstendig liste med illustrasjoner over viktige regler til sjøs.

Forskjell på flytevest og redningsvest

Under illustrerer vi forskjellen på en flytevest og redningsvest. Vært spesielt oppmerksom på at barn bruker redningsvest og at skrittstroppen er strammet godt.