Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Hva dekker maskinskade?

Maskinskade dekker plutselige og uforutsette mekaniske skader i bilens motor, girkasse og drivverk. For el- og hybridbiler er batteripakken og tilhørende elektronisk styringsenhet også dekket.

Bilmotor

Når trenger du maskinskade?

Maskinskade er en valgfri dekning, som du kan kjøpe i tillegg til kasko, Bil Ekstra og Elbil Ekstra. Dekningen er kun aktuell for biler som er mindre enn 10 år gamle. Alderen beregnes fra førstegangsregistrering. Når bilen blir ti år, gjelder dekningen ut forsikringsperioden. Ved fornyelse slettes den automatisk fra forsikringen. Grensen på 10 år gjelder også bobiler. 

Les mer om våre bilforsikringer

Unntak

Vær oppmerksom på at maskinskade ikke dekker skader som:

  • skyldes gradvis slitasje, korrosjon eller annen tæring.
  • fabrikant/importør/leverandør/reparatør er ansvarlig for i henhold til avgitt garanti, reklamasjon eller annet rettsgrunnlag.*
  • er dekket under kjøretøyets ordinære kaskoforsikring.

*Fører ikke garantikravet eller reklamasjon frem, kan du likevel få dekket skaden, så lenge betingelsene ellers er tilstede. Tryg overtar i så fall kravet mot fabrikant/importør/leverandør/reparatør.

Vær oppmerksom på at maskinskadedekningen ikke er gyldig, dersom bilen er ombygget eller chip-trimmet på ulovlig vis.

Meld skade på kjøretøy

Maskinskade vs. garanti

Tilleggsdekningen for maskinskade gir deg ekstra sikkerhet til en lav pris. I bilens garantitid vil nok de fleste skader som oppstår være dekket av forhandler. Det hender likevel at det oppstår skader som ikke dekkes. Da kan du få erstatning gjennom maskinskadeforsikringen.

Når du vurderer om du skal kjøpe maskinskade, er det lurt å merke seg at:

  • fabrikkgaranti har en maksimal kilometersgrense, mens maskinskade kun har maksimal kilometergrense på enkelte typer skade*.
  • importerte biler har som regler kortere garantitid.

*Maskinskadeforsikringen unntar skader på clutch, dobbelmasse svinghjul og eksosanlegg inkludert dieselpartikkelfilter for kjøretøy som har kjørt mer enn 100 000 kilometer.

Dersom du velger bort maskinskade i bilens garantitid – husk å legge til dekningen før garantitiden går ut.

Beregn pris på bilforsikring