Vi oppdaterer systemene våre
Du kan derfor oppleve nedetid ved våre tjenester. Vi beklager ulempen dette medfører, og ber deg prøve igjen på et senere tidspunkt. 

  1. Tryg Magasinet

Tryg inngår samarbeid med DyreID

Over 93 prosent av alle hunder og katter blir ID-merket gjennom DyreID. Nå har selskapet inngått en avtale med Tryg om å tilby forsikring av alle hunder og katter som blir ID-merket.

hund og katt

Det er svært mange som har kjæledyr i Norge. Over 93 prosent av dem blir ID-merket gjennom DyreID, mens litt under en fjerdedel av dem er forsikret.

Henriette Sæther Tveit
Henriette Sæther Tveit

Å merke dyret har en rekke fordeler for både kjæledyr og eier. Blant annet vil registrerte dyr være lettere å finne om de skulle komme bort. 

Nå har Tryg inngått en avtale med DyreID som gjør at eierne som ID-merker en valp eller kattunge, samtidig vil få tilbud om forsikring av dyret.

– Vi ligger langt etter Sverige, der 80 prosent av hundene og halvparten av kattene er forsikret, sier Henriette Sæther Tveit, i Tryg Forsikring.

Ifølge DyreID sine hjemmesider er selskapet eid av Den norske Veterinærforening og har siden stiftelsen i 1993 driftet et dataregister over ID-merkede husdyr i Norge.


– Å jobbe for økt grad av forsikring for landets kjæledyr er et godt dyrevelferdsmessig tiltak, som vil gi eiere økt trygghet for sitt dyrs helse. Vi ønsker å jobbe sammen med Tryg om å utvikle enda bedre forsikringer for landets kjæledyr, sier daglig leder i DyreID, Gudbrand Lie Vatn.