Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Disse bikerne gjør russefeiringen tryggere

De kjører rundt på heftige motorsykler, men i motsetning til mange andre bikere er ikke denne gjengen ute for å råne.

MC-ravnene samlet i gule vester foran hovedkontoret i Bergen

Sesongen er i gang for MC-ravnene og fremover blir rødkledde ungdommer en fokusgruppe.

Vi har et godt samarbeid med russen og vet hvor de planlegger sine aktiviteter slik at vi kan være tilstede. Ofte samles russ uten at det er voksne der, dermed blir vår tilstedeværelse ekstra viktig. Vi vet at russen setter pris på at vi er der.
Torbjørn Stormark, leder for MC-ravnene i Åsane

Han har selv vært MC-ravn i 15 år og sier det er flere fordeler med å være Natteravn på to hjul.

- Vi kan dekke store områder når vi er ute. I tillegg er vi mobile og kommer oss frem alle plasser der ungdom samles. Også på større arrangement i russetiden.

Årets russ oppfører seg pent

Både MC-ravnene og Natteravnene har en tett dialog med russen. De blir foreldrenes forlengede arm på russetreffene.

- Vi har hatt mye med årets russ å gjøre, helt fra russedåpen og frem til 17. mai. Vi har oppsøkt de og noen ganger har de oppsøkt oss. Årets russ er supersøte, men de er jo unge og oppfører seg deretter, sier leder for Natteravnene Rådal, Kristin Stige Østevold.

Behov for trygghet

Både MC-ravnene og Natteravnene opplever at russen setter stor pris på deres tilstedeværelse.

- De har fest og moro, både med og uten alkohol, og ofte er de tynnkledte i forhold til været. De klarer seg ofte ikke på egenhånd, og da trenger de trygge voksne som kan ta vare på dem, sier Kristin.

Varierer fra år til år

Russen endrer seg fra år til år, noen kull klarer seg bedre gjennom russefeiringen enn andre kull.

- Jeg synes årets russ har klart seg veldig bra, det har vært få uheldige episoder. Noen blir litt for full og faller og slår seg eller fryser seg gjennom natten, men som regel går det bra. På 16. mai og natt til 17. mai vil vi følge rutene deres, men er klar til å omdirigere oss hvis de drar andre steder. Her har vi også en tett dialog med MC-ravnene, sier Kristin.