Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Mann og kvinne jobber sammen på pc

Innskuddspensjon

I en innskuddspensjon sparer bedriften et bestemt beløp hvert år til de ansattes fremtidige alderspensjon.

Pensjonsinnskuddet er avtalt

Det opprettes en pensjonskonto for hver enkelt ansatt og midlene investeres i et på forhånd avtalt fond. Hvor stor pensjonen blir, avhenger av hvor mye som er spart, hvilken avkastning som oppnås i de fondene det spares i og hvor lenge pensjonen skal utbetales.

En avtale om innskuddspensjon kan kombineres med tilleggsdekningene; uføre-, ektefelle-/samboer- og barnepensjon.

 

Bedriftens fordeler med innskuddspensjon:

  • Full oversikt over pensjonskostnadene og økonomisk forutsigbarhet.

  • Pensjonsforpliktelsen skal ikke balanseføres og pensjonskostnaden er lik betalt innskudd.

  • Innskuddspensjon er uavhengig av folketrygden.

Fordeler for den ansatte:

  • Enkelt og oversiktlig.

  • Større råderett over egne midler.

  • Oppspart alderspensjon går til de etterlatte ved dødsfall.

  • All avkastning tilføres den ansattes konto

Pensjonssparing for selvstendig næringsdrivende

Kan du leve av pensjonen din?
Les mer om pensjonssparing for selvstendig næringsdrivende her

Investeringprofiler tilpasset de ansattes ønsker

Dine ansatte kan selv velge den investeringsprofilen de ønsker at pensjonsinnskuddene skal plasseres i. Hvilke investeringsprofiler de kan velge mellom bestemmes av bedriften. Valget kan begrenses til våre spesialtilpassende investeringsprofiler for pensjonssparing eller dere kan la de ansatte velge fritt blant de ca. 100 fondene vi tilbyr.

Våre spesialtilpassede investeringsprofiler til pensjonssparing er:

  • Aktiva Bedrift

  • Nordea Liv Indeksforvaltning Valutasikret

  • Nordea Liv Bærekraft Valuta

Disse investeringsprofilene er satt sammen av aksjefond og rentefond fra forskjellige fondsforvaltere. Les mer om de ulike investeringsprofilene. (eksternt nettsted, åpnes i nytt vindu).

Synliggjør pensjon som et ansattgode

Pensjon er de ansattes fremtidige lønn og et viktig ansattgode. Dessverre er det få som har oversikt over hva de faktisk får i pensjon. I webapp'en Nordea Boost visualiserer vi pensjon på en helt ny og oversiktlig måte for dine ansatte. Her kan de enkelt sjekke lønnen sin som pensjonist og ta flere smarte grep for å øke denne. Prøv Nordea Boost (eksternt nettsted, åpnes i nytt vindu).

I fordelsportalen Nordea Liv Pluss (eksternt nettsted, åpnes i nytt vindu) får dine ansatte blant annet god oversikt over pensjonen sin og rabatter fra en rekke kjente merkevarer. I tillegg finner de nyttig og relevant informasjon om pensjon, sparing og livsforsikring som de nok ikke kunne fra før. Tjenesten er alderstilpasset og vil gi informasjon om pensjon basert på om du er ny i arbeidslivet – eller om du nærmer deg pensjonsalder. Se film om Nordea Liv Pluss (eksternt nettsted, åpnes i nytt vindu).

Bedriftsdialogen

Har bedriften kjøpt tjenestepensjon av oss eller Nordea? Da kan du logge inn i Bedriftsdialogen for å få oversikten. 

Logg inn