Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Ung gutt med lue ser ned på mobil

Medlemsforsikring

NITO Uføreforsikring Ekstra

En viktig investering for deg som er ung. Den gir deg økonomisk trygghet ved å gi en stor engangsutbetaling dersom du blir varig ufør og månedlige forskuddsutbetalinger allerede etter tolv måneders sykemelding.

Få et godt medlemstilbud

Les mer om dine NITO-fordeler

Sikrer din fremtidige inntekt - hvis verden blir snudd på hodet

Blir du ufør kan du ende opp med en inntekt på rundt 460 000 kroner i året. – Det er et inntektstap som kan bli tøft for de fleste.

Det koster ikke mye å kjøpe en uføreforsikring når du er ung. Som NITO-medlem får du også nesten uslåelige fordeler. Fra rundt 70 kroner i måneden kan du sikre økonomien din hvis livet blir snudd på hodet.
 

For deg som har hatt gratis NITO Uføreforsikring i ett år

NITO er opptatt av trygghet. Derfor har du hatt NITO Uføreforsikring gratis som en fortsettelse av Studentforsikringen +MEG i ditt første år i jobb.

Kjøper du NITO Uføreforsikring Ekstra må du levere helseerklæring. Men har du hatt gratis NITO Uføreforsikring og kjøper forsikring før 1. januar 2024 har du fordeler:

  • Du får ikke helsereservasjoner knyttet forsikringssummen på de 593.100 kronene (5G*) som du har med deg fra NITO Uføreforsikring.
  • Eventuelle helsereservasjoner gjelder kun for forsikringssummen du velger over 5G*.

Økonomisk sikkerhet

Blir du ufør får du utbetalt 66 % av lønnen din fra NAV, men ikke mer enn 460 833 kroner i året. Det kan bety et drastisk inntektstap. Tenk derfor på den økonomiske sikkerheten en uføreforsikring kan gi deg.

NITO Uføreforsikring Ekstra

Vår uføreforsikring gir både månedlige forskuddsutbetalinger etter tolv måneders sykemelding, og en engangsutbetaling ved varig arbeidsuførhet. Fordeler med forsikringen:

  • gir utbetaling dersom du blir minst 50 % sykemeldt / arbeidsufør
  • utbetalingen er fritatt for inntektsskatt
  • du bestemmer størrelsen på forsikringssummens fra 10G til 30G, - mellom 1.186.200 til 3.558.600 kroner
  • etter 12 måneders sykemelding kan du få månedlige forskuddsutbetalinger - inntil en prosent av valgt forsikringssum

Forsikringen består av to utbetalinger, månedlige forskuddsutbetalinger og engangsutbetaling.
 

Månedlige forskuddsutbetalinger

Få månedlige forskuddsutbetalinger dersom du blir minst 50 % sykemeldt / arbeidsufør i sammenhengene 12 måneder og blir innvilget arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd. Forskuddsutbetalingene graderes etter uføregrad, for eksempel:

  • 100 % sykemeldt utbetaler 0,5 % av forsikringssummen per måned
  • 50 % sykemeldt utbetaler 0,25 % av forsikringssummen per måned

Engangsutbetaling

Har du vært 50 % sammenhengende sykemeldt i to år og arbeidsuførheten blir varig, vil du få utbetalt forsikringssummen minus det du eventuelt har fått utbetalt av månedlige forskudd.

PS! Helseerklæringen må være godkjent av Tryg før forsikringen trer i kraft. Kjøper du forsikringen før 31.desember 2023 får du en faktura som gjelder fra innsendt helseerklæring frem til årsskiftet. Du får så en ny faktura fra 1.januar som gjelder for 2024. Denne kan du dele opp i 12 terminer med AvtaleGiro.

Kjøper du NITO Uføreforsikring må du fylle ut en helseerklæring som du får tilsendt på epost. Få svar på flere spørsmål om helseerklæring her.