1. Tryg Magasinet

Slik sikrer du mobiltelefonen din

Vi blir stadig mer avhengig av mobilen vår, og den inneholder mye viktig informasjon. Bilder, telefonnummer, kredittkortopplysninger, passord og innloggingsdata er bare noe av informasjonen som ligger lagret på telefonene våre.

Mobiltelefon i hånden til en mann

Mobiltelefonen er også dyr, og kan i noen tilfeller koste opp mot 10.000 kroner, noe som gjør den til en attraktiv gjenstand for tyveri. Ved å sørge for å ha riktig mobilforsikring, samt ta noen forhåndsregler ved mobilbruk, har du et godt utgangspunkt dersom noe skulle skje med telefonen.

Husk å sikre innholdet på mobilen

 1. Lås telefonen
  Sørg for å låse telefonen din med PIN-kode og selvvalgt kode på telefonen din. Det kan også være lurte å aktivere fingeravtrykksfunksjonen på telefonen din. Har du mønsterkode kan det være lurt å tørke av skjermen innimellom for å hindre at koden er synlig. 
   
 2. Aktiver automatisk oppdatering av apper operativsystem
  Sørg for at telefonen har de siste oppdateringene, både apper og operativsystem. Nye sikkerhetsoppdateringer kan hindre uønsket hacking av mobiltelefonen og sørger for at mobilen har installert det siste av sikkerhetsoppdateringer.
   
 3. Installer programvare som lar deg spore enheten om den blir borte
  iPhone har sporingsverktøyet «Finn min iPhone» som kan aktiveres direkte på telefonen. Man kan også laste ned slike verktøy til andre telefoner.
   
 4. Last kun ned pålitelige apper fra pålitelige kilder
  Sørg for å laste ned fra pålitelige appleverandører, og pass på hvilken informasjon du gir appen tilgang til. Det er for eksempel ikke alle apper som trenger tilgang til din kontaktliste for å fungere optimalt.
   
 5. Bruk fjernslettingsverktøy
  Om man mister telefonen og er redd for at informasjon og innhold skal komme på avveie kan man aktivere fjernslettingsverktøyet på telefonen.
   
 6. Ta sikkerhetskopi av alt du ikke vil miste
  Sørg for å ta sikkerhetskopi av telefonen din. Dette kan hjelpe deg dersom mobilen din kommer på avveie og du må slette alt innholdet.
   
 7. Bruk mobilen din som om det var et bankkort
  Ikke legg mobiltelefonen din fra deg, eller lån den bort uten at du har tilsyn med den. Ikke fortell noen pinkoden din. Mange har tilgang til både nettbanken, e-posten, facebook-kontoen og til og med mobile-pay på telefonen sin. Og om denne informasjonen kommer på avveie kan det skape problemer for deg.

Kilde: www.norsis.no (Norsk senter for informasjonssikring)
 

Mobilforsikring

Følgende forsikringer kan dekke mobiltelefonen ved tap, skade eller tyveri.

Innbo Ekstra

Vår innboforsikring Innbo Ekstra kan dekke plutselige skader som oppstår på din telefon i Norden.
Les mer om Innbo Ekstra.

Reiseforsikring

Vår reiseforsikring dekker tyveri eller ran av mobiltelefonen din på ferie. Reiseforsikringen kan også dekke skade på reisegods som følge av brann og vannlekkasje. Skadeverk utført av annen person kan også være dekket. Les mer om Reise og Reise Ekstra.

Tryg ID

Som Tryg Pluss fordelskunde får du Tryg ID som del av forsikringen. Tryg ID hjelper deg dersom det er grunn til mistanke om at din identitet er på avveie. Du kan også få hjelp ved både mistanke om id-tyveri eller ved misbruk av id i sosiale medier. Les mer om Tryg ID.