Våre kunder har problemer med å nå oss på telefon. Vi jobber med å løse saken, og anbefaler i mellomtiden at du benytter chat for å kontakte oss. Vi beklager så mye!

  1. Tryg Magasinet

Elbilforsikring eller vanlig bilforsikring?

Bør du velge en spesialtilpasset forsikring for elbil, eller er en vanlig bilforsikring like bra? Og risikerer du å betale mer enn nødvendig, dersom du går for en vanlig bilforsikring? Vi gir deg svarene.

Svart BMW elbil bakfra

Trenger du en egen "elbilforsikring"?

Nei, du trenger ikke en egen bilforsikring for elbil. Vi har lyttet til elbileiere, og inkludert elbildekningene i den vanlige bilforsikringen (gjelder ansvar, delkasko og kasko). Hver eneste bil som forsikres hos oss blir vurdert etter våre risikomodeller, slik at du kun betaler for relevante dekninger – uansett hvilken type bil du har.

For å gjøre det mer oversiktlig har vi laget et skille mellom tilleggsdekningene, Bil Ekstra og Elbil Ekstra. Dekninger som kun gjelder bensin-/dieselbiler er inkludert i Bil Ekstra og dekninger som kun er relevant for elbiler er inkludert i Elbil Ekstra.

Betaler du for «bensinbil-skader»?

Ved hjelp av registreringsnummeret vet vi om bilen din er en el-, hybrid- eller en fossilbil. Derfor kan du alltid være trygg på at du får riktige dekninger til riktig pris. - Så, nei, du betaler ikke for feilfylling eller skader som rammer en forbrenningsmotor, dersom du har elbil.

Dekkes batteri og ladekabel?

Ja, vi vet at det er viktig for deg at du er dekket dersom du får problemer med batteriet, eller om ladekabelen blir skadet eller stjålet. Derfor dekkes veihjelp på vår Delkasko-, Kasko- og Elbil Ekstra-forsikring ved tomt batteri. Tyveri av, eller skade på ladekabel er også dekket, mot egenandel på 1.000 kroner når du har Bil Ekstra. Hvis ikke gjelder avtalt egenandel for kaskoforsikring.

Dersom du har leiebil inkludert i forsikringsavtalen din, gjør vi alt vi kan for at du skal få en elbil mens din egen bil er på verksted. 

Hva innebærer maskinskade på elbil?

Inntil bilen er åtte år gammel, kan du legge til maskinskadedekning i bilforsikringen. For elbiler innebærer dette at du får dekket plutselig og uforutsett mekanisk eller elektronisk skade. Batteripakke og elektronisk styringsenhet er også omfattet av maskinskadedekningen.