Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Med forsikringen fant de Øyvinds kreft tidligere: – Jeg synes det er viktig å snakke om

Byggmester Øyvind Tyse fikk magesmerter og måtte vente seks uker på undersøkelse. Takket være en snarrådig kollega brukte han bedriftens behandlingsforsikring og ble kreftoperert etter to uker.

– Jeg hadde flaks. Hadde jeg ikke hatt forsikringen kunne dette gått galt, sier Øyvind Tyse (56).

Det er fem år siden nå. Magesmerter begynte å plage den erfarne byggmesteren og anleggslederen hos Engelsen Bygg AS på Stord. Til slutt ble det så vondt at han gikk til fastlegen.

– Alle prøvene var normale. Vi tenkte kanskje det var stress.

En snarrådig kollega

Men så ble han dårligere. Greide knapt å være på jobb. Da ble han stoppet av kollega Aslaug Kindem, som jobber som forsikringsansvarlig i Engelsengruppa.

– Da Aslaug fikk vite at jeg måtte vente seks uker på undersøkelse, sa hun: Bruk forsikringen vår.

To uker etter at Aslaug kontaktet Tryg forsikring, fikk Øyvind koloskopi-undersøkelse på privatklinikken Volvat i Bergen. Konen hans var med, og hjemme på Stord ventet tre barn.

– Jeg var litt spent på om jeg hadde magesår. Men det første de så var en gedigen kreftsvulst.

En svulst på 12 centimeter i diameter lå og sperret av Øyvinds tykktarm.

– Jeg så det selv på skjermen mens de filmet. Det var ikke noe pent syn.

Øyvind skjønte at dette ikke var bra.

– Skal jeg være helt ærlig, så trodde jeg at jeg var ferdig da jeg så den klumpen. Jeg trodde det hadde spredt seg.

Øyvind på sykehuset

En operasjon som ikke kunne vente

Volvat sendte anleggslederen rett til Haukeland Sykehus. Der fikk han alle nødvendige undersøkelser for tykktarmkreften.

– Jeg må skryte av det offentlige, for oppfølgingen jeg fikk på Haukeland var veldig bra.

Men han var redd.

– Jeg husker at jeg spurte legene hvor lenge de trodde jeg hadde igjen. Det måtte jeg ikke tenke på, dette skulle de fikse, sa de. Jeg tenkte “jaja, vi får sjå”. Men de holdt det de lovte.

En uke etter ble kreftsvulsten fjernet. Øyvind begynte på cellegift.

– Jeg var ferdig operert før den opprinnelige timen min med koloskopi som fastlegen bestilte. Like før operasjonen var jeg så dårlig at legen sa jeg ikke kunne vente lengre.

Øyvind er redd for at han kunne fått en ødelagt tarm og mer omfattende skader hvis han ikke hadde fått så rask hjelp.

– Hadde jeg ikke hatt forsikringen, så kunne dette gått galt, sier han ettertenksomt. 

Dette er behandlingsforsikring

Med behandlingsforsikring får du og dine ansatte blant annet garantert behandling eller operasjon på privat sykehus innen ti dager. Les mer om vår behandlingsforsikring

Tilbake på jobb

Kreften hadde heldigvis ikke spredt seg. Etter en tøff operasjon og krevende cellegiftbehandling, begynte Øyvind på jobb igjen. Litt over et år etter at magesmertene startet.

Øyvind tilbake på jobb

En av dem som fulgte han opp i sykemeldingsperioden, var Aslaug fra kontoret.

– Jeg er glad for at hun tipset meg om forsikringen. På jobben kjenner alle til den nå.

Øyvind vil være åpen om historien sin. Det er et følsomt tema å snakke om, men desto viktigere er det å kunne dele slike historier. Kanskje det kan hjelpe noen andre? 

– Jeg synes det er viktig å snakke om det. Jeg vil takke Tryg for forsikringen. Den er veldig grei å ha. Også med sykdommer og skader som er mindre alvorlige enn kreft.

Han forteller om håndverkeryrket som gir mye slitasjeskader. Selv har han nylig fått undersøkt et vondt kne på rekordtid.

– Jeg går ned på kontoret til Aslaug og så fikser hun det! All skryt til henne!

56-åringen har akkurat hatt sin aller siste kontroll, som del av fem års oppfølging etter kreftsykdommen. Øyvind er frisk nå og fortsetter arbeidet med å renovere et gammelt bygg som er en del av Høgskulen på Vestlandet.

– Jeg vil ikke snakke ned det norske helsevesenet, det har vært helt topp. Men takket være Tryg fikk jeg behandling så kjapt som jeg trengte. Den er god den forsikringen, det er helt sikkert. 

 

Snakk med oss om helseforsikring for ansatte