Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Livredder siden 1952

Drukningsforebygging og livredning har vært en hjertesak for Tryg gjennom flere tiår. Livbøyen er en viktig del av dette engasjementet. 

Livbøyen langs sjøen

 

I 1952 ble vår første livbøye satt ut. I dag er den en naturlig del av det maritime miljøet langs kysten vår. Den røde og hvite livbøyen er et lett gjenkjennelig symbol som forteller at du skal være litt ekstra varsom når du oppholder deg ved vann, og at hjelpen er nær hvis uhellet skulle være ute. 

I Tryg er vi levende opptatt av trygghet – både for våre kunder og for samfunnet.

Historien om Tryg-bøyen

Historien om Tryg-bøyen startet i 1950 da Baard Isdahl, som var ansatt i Vesta-Hygea, var passasjer om bord i en fjordabåt utenfor Bergen. På 1800- og 1900-tallet var det stor trafikk med båter, som fraktet både folk og varer til og fra øyene som omslutter byen. Det var ikke sjelden at folk falt på sjøen.

På kaien så Isdahl en rund gjenstand som hang på et lagerskur. Det var en livbøye med påskriften ”Salhus husmorlag”. Dette ga ham en idé. Merket av krig og tid i tysk fangenskap, satte Isdahl livet høyt. Det var derfor han med stor iver troppet opp på arbeidsplassen sin dagen etter med følgende målsetning:

Vesta-Hygea skulle gjøre det tryggere for folk å ferdes langs sjø og vann ved å sette ut livbøyer.

Og slik ble det. I dag finnes det livbøyer langs sjø, vann og elver over alt der folk ferdes. Hvert år redder livbøyen mennesker fra å drukne, og i 1983 fikk Isdahl tildelt Kongens fortjenestemedalje.
Historien om livbøyen stopper ikke her. Selv om selskapet har endret navn gjennom årenes løp, er bøyen den samme. Hvert år setter vi ut 2.000 nye livbøyer og i dag finnes det 53.000 livbøyer fordelt over hele landet. 
 

  • Tusen mennesker 

    Tryg-bøyen har gjennom årens løp bidratt til å redde over 1.000 mennesker fra drukning. Øyvind og barnebarnet, Eirik, er to av dem.

    Les om deres dramatiske historie