1. Tryg Magasinet
Livbøyen redder liv

Livbøyen redder liv

Over 1000 liv er blitt reddet ved hjelp av våre livbøyer. Hør Øyvind og Eiriks dramatiske historie, og få vite mer om hvordan vi skaper trygghet både for deg som kunde og samfunnet generelt.

Øyvind og barnebarnet Eirik (9) berget livet takket være en livbøye. Nå stiller de opp i Trygs livbøyefilm for å fortelle sin dramatiske historie.

Det var en badetur ved stupetårnet i Hamar i fjor sommer som brått ble et mareritt for Øyvind og de tre barnebarna.

- Det begynte å blåse opp. Og det skjedde fort. Bølgene ble høyere, og Eirik på ni ble dradd litt utover langs moloen. Plutselig ser jeg at han begynner å kave i bølgene. Han roper på hjelp. Da skjønte jeg at han var i nød, sier Øyvind.

Bestefaren kaster seg ut i vannet, og svømmer raskt ut til barnebarnet som har begynt å svelge vann. Men å komme tilbake til land, eller opp av vannet, var ikke så lett som han hadde trodd.

- Eirik prøvde å holde fast i meg og klatre for å berge seg. Samtidig slo bølgene mot oss fra alle kanter, det var umulig å svømme noe sted med han på ryggen. Vi fikk begge vann i lungene. Langs piren mot stupetårnet er det en betongmolo med tregjerde. Vi prøvde å holde oss fast, men det var så glatt. Vi fikk ikke feste, uansett hvor krampaktig og desperat jeg prøvde, sier Øyvind.

Så kom redningen.

- En mann får kastet uti en livbøye til oss. Lettelsen jeg kjente i det jeg fikk tak i den, glemmer jeg aldri.

- Livbøyen på Hamar reddet livet vårt, sier bestefar Øyvind, og tar et godt tak rundt Eirik.

Opplev ekte trygghet