1. Tryg Magasinet
Øyvind og Eirik holder en Tryg-livbøye

Livbøyen redder liv

I årenes løp har livbøyen reddet over 1.000 mennesker fra å drukne. Øyvind og Eirik er to av dem. En sommerdag ble en hyggelig badetur snudd til en dramatisk hendelse for bestefaren og barnebarnet.

Det var en badetur ved stupetårnet i Hamar i fjor sommer som brått ble et mareritt for Øyvind og de tre barnebarna.

- Det begynte å blåse opp. Og det skjedde fort. Bølgene ble høyere, og Eirik på ni ble dradd litt utover langs moloen. Plutselig ser jeg at han begynner å kave i bølgene. Han roper på hjelp. Da skjønte jeg at han var i nød, sier Øyvind.

Bestefaren kaster seg ut i vannet, og svømmer raskt ut til barnebarnet som har begynt å svelge vann. Men å komme tilbake til land, eller opp av vannet, var ikke så lett som han hadde trodd.

- Eirik prøvde å holde fast i meg og klatre for å berge seg. Samtidig slo bølgene mot oss fra alle kanter, det var umulig å svømme noe sted med han på ryggen. Vi fikk begge vann i lungene. Langs piren mot stupetårnet er det en betongmolo med tregjerde. Vi prøvde å holde oss fast, men det var så glatt. Vi fikk ikke feste, uansett hvor krampaktig og desperat jeg prøvde, sier Øyvind.

Så kom redningen.

- En mann får kastet uti en livbøye til oss. Lettelsen jeg kjente i det jeg fikk tak i den, glemmer jeg aldri.

- Livbøyen på Hamar reddet livet vårt, sier bestefar Øyvind, og tar et godt tak rundt Eirik.

Historien ble Trygs livbøyefilm

Det har vært viktig for Øyvind og Eirik og fortelle historien om den dramatiske hendelsen i håp om at andre vil forstå viktigheten av livbøyene. Vi er takknemlig for deres engasjement og for at de ønsket å dele historien gjennom Trygs livbøyefilm.

Reklamefilm for Tryg, basert på historien til Øyvind og Eirik.