Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

– Uten livbøyen kunne jeg druknet

Fredag 31. juli 2020 er en dag Eirik Foss Stene fra Oslo ikke kommer til å glemme. Den varme sommerdagen gikk han som vanlig til nærmeste badested, Nydalen badeplass, for å kjøle seg ned i Akerselva. Det han ikke visste var at kommunen hadde økt vannføringen tidligere på dagen.

 

Eirik peker på stedet der han ble reddet med Livbøyen

For meg var livbøyen livreddende, og jeg er utrolig takknemlig for at dere har utplassert disse i Nydalen.

Eirik Foss Stene, Oslo

–  Alt virket normalt da jeg kom frem, både ved badeplassen og langs elva. At det var mer vann og sterkere strøm enn vanlig var ikke mulig å se fra land. Jeg har badet der ofte i sommer, og forstod fort at noe var galt da jeg kom ut i vannet. Strømmen var kraftig, og jeg ble dratt over et lite fossefall og nedover elva i full fart. Jeg regner meg som en habil svømmer, men jeg hadde ikke en sjanse til å stå imot kreftene, forteller Eirik.

Ropte om hjelp

Han bor like ved og var derfor godt kjent med området og hvordan elva så ut lenger nede.

– Jeg ble kastet nedover elveløpet og dratt under før jeg var heldig og fikk dratt meg inn til en påle 50 meter lenger ned. Jeg klamret meg fast og ropte om hjelp. Det var veldig utmattende i det kalde vannet, og jeg ble panisk og redd for å miste taket. Lenger nede i elva var det steinformasjoner og betongelementer så jeg fryktet at jeg i verste fall ville drukne, minnes han.

Sjokktilstand

Heldigvis forstod tilstedeværende ved elvekanten hva som var i ferd med å skje, og de fikk løsnet en livbøye fra stativet og kastet den ut i elva slik at Eirik fikk tak i den.

– Da var det like før jeg mistet taket i pålen, så kald og sliten var jeg. Livbøyen ble min redning, jeg grep den og holdt fast alt jeg klarte mens de dro meg i land ved hjelp av tauet. Jeg husker jeg var i en slags sjokktilstand da jeg kom i land, og fikk så vidt takket han som kastet livbøyen til meg. Jeg er utrolig takknemlig for at den livbøyen var der da ellers kunne det gått skikkelig ille, sier han.

"Tusen takk, Tryg"

Samme dag ble flere personer reddet opp av Akerselva etter å ha mistet kontrollen i den strie strømmen. Noen havnet på sykehus. For Eirik gikk det bra, og han kan ikke få takket livbøyen nok.

– For meg var livbøyen livreddende, og jeg er utrolig takknemlig for at dere har utplassert disse i Nydalen. Dette var midt i fellesferien og det kunne vært et barn som hadde havnet i strømmen i elva. Tusen takk, Tryg, for at dere setter ut livbøyer, avslutter Eirik. 

En sprek 70-åring

Livbøyen fyller 70 år i år. Siden 1952 har Tryg sendt ut over 53.000 livbøyer over hele Norge, som har bidratt til å redde anslagsvis over tusen personer fra å drukne. Tryg-bøyen står der folk ferdes ved sjø, elver og vann, som en påminnelse om å være litt ekstra på vakt i vannkanten, og et tegn på at hjelpen er nær dersom ulykken skulle være ute.

Har du en historie?

Kjenner du noen som har blitt reddet med livbøyen? Har du eller noen du kjenner brukt Livbøyen til å redde andre? I så fall ønsker vi å høre fra dere. Send inn din livbøye-historie her.