Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Glad for at NAV snur etter kritikk

Tryg Forsikring er tilfreds med at NAV har snudd i saken om å slutte å tilby komfyrvakt som brannforebyggende hjelpemiddel for eldre og andre risikoutsatte grupper.

Kjøkken totalskadet av brann

Vi er glade for at NAV har revurdert dette og nå vil fortsette å tilby komfyrvakt til personer med nedsatt funksjonsevne. Tre av fire som omkommer i branner tilhører risikoutsatte grupper og nær halvparten av alle brannutrykninger til boliger skyldes komfyrbranner. Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann sammenlignet med resten av befolkningen.
Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring

Kutter strømmen automatisk

Årlig bestiller NAV vel 8000 komfyrvakter som et hjelpemiddel mennesker med nedsatt funksjonsevne kan søke om å få eller låne, dekket av Folketrygden. Undersøkelser viser at kun én av fem husstander har komfyrvakt.

– Med en komfyrvakt kuttes strømmen automatisk dersom det er fare for brann. Det er et effektivt hjelpemiddel for spesielt eldre og pleietrengende med nedsatt funksjonsevne. Når så mange i risikogruppen omkommer i brann er det riktig og viktig at disse fremdeles kan tilbys komfyrvakter gratis via hjelpemiddelsentralen, sier han.

Redder liv

I fjor omkom 39 mennesker i brann i Norge. Kostnadene for forsikringsbransjen ved brann i 2018 var over 5 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge.

– Kostnadene ved branner er store, mange boliger blir totalskadd. I tillegg blir mange hundre personer fysisk skadet i bygningsbranner hvert år. Komfyrvakt er en av de viktigste nyskapninger innen brannsikkerhet. I tillegg til røykvarslere er komfyrvakt en rimelig livsforsikring alle bør ha, sier Opedal.

NAV har besluttet å fortsette med ordningen i to år til. Personer med behov for komfyrvakt kan søke om å få det dekket av folketrygden. Tilbudet er spesielt rettet mot personer med varig nedsatt funksjonsevne.