Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Glad for at NAV snur etter kritikk

Tryg Forsikring er tilfreds med at NAV har snudd i saken om å slutte å tilby komfyrvakt som brannforebyggende hjelpemiddel for eldre og andre risikoutsatte grupper.

Kjøkken totalskadet av brann

Vi er glade for at NAV har revurdert dette og nå vil fortsette å tilby komfyrvakt til personer med nedsatt funksjonsevne. Tre av fire som omkommer i branner tilhører risikoutsatte grupper og nær halvparten av alle brannutrykninger til boliger skyldes komfyrbranner. Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann sammenlignet med resten av befolkningen.
Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring

Kutter strømmen automatisk

Årlig bestiller NAV vel 8000 komfyrvakter som et hjelpemiddel mennesker med nedsatt funksjonsevne kan søke om å få eller låne, dekket av Folketrygden. Undersøkelser viser at kun én av fem husstander har komfyrvakt.

– Med en komfyrvakt kuttes strømmen automatisk dersom det er fare for brann. Det er et effektivt hjelpemiddel for spesielt eldre og pleietrengende med nedsatt funksjonsevne. Når så mange i risikogruppen omkommer i brann er det riktig og viktig at disse fremdeles kan tilbys komfyrvakter gratis via hjelpemiddelsentralen, sier han.

Redder liv

I fjor omkom 39 mennesker i brann i Norge. Kostnadene for forsikringsbransjen ved brann i 2018 var over 5 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge.

– Kostnadene ved branner er store, mange boliger blir totalskadd. I tillegg blir mange hundre personer fysisk skadet i bygningsbranner hvert år. Komfyrvakt er en av de viktigste nyskapninger innen brannsikkerhet. I tillegg til røykvarslere er komfyrvakt en rimelig livsforsikring alle bør ha, sier Opedal.

NAV har besluttet å fortsette med ordningen i to år til. Personer med behov for komfyrvakt kan søke om å få det dekket av folketrygden. Tilbudet er spesielt rettet mot personer med varig nedsatt funksjonsevne.