Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Sommeren er høysesong for lynnedslag

De fleste av oss forbinder juli måned med det gode liv bestående av ferie, sol og bading. Men det er faktisk også høysesong for tordenbyger.

Lynet slår ned i en fjord i Norge

I løpet av et år slår lynet ned cirka 120 000 ganger i Norge. Mer enn en tredjedel av disse lynnedslagene skjer nettopp i juli – mens veldig mange av oss ikke er hjemme i egen bolig.

Å unngå skader sparer deg for både tid og penger. Du slipper å bruke tid på å dokumentere og melde skaden, og ikke minst slipper du å betale egenandel. Hvis færre av oss trenger å bygge eller kjøpe nytt – så er det bra for både deg, oss og kloden vår.
 

Noen gode råd for å unngå skader når det lyner

Hjemme eller på hytta

 • Overspenningsvern er en enhet i sikringsskapet som beskytter ditt strømnett mot for eksempel lynnedslag. En slik enhet er det beste forebyggende tiltaket mot lynskader. Bor du i bolig bygget i 2012 eller senere så har du nok overspenningsvern i henhold til krav og forskrifter.
 • Trekk ut stikkontakter til elektriske enheter når det lyner – eller før du drar på ferie. Dette gjelder også elbiler og elsparkesykler som står og lader.
 • Hvis du har noen som vanner planter eller lignende mens du er på ferie, avtal gjerne at de sjekker om strømmen har gått etter en tordenbyge. Får du slått på strømmen igjen kan du unngå at alle frysevarer du har blir ødelagt før du kommer hjem.
 • Hold deg borte fra vinduer, åpner dører og metallkonstruksjoner.

Utendørs

 • Søk ly innendørs hvis du har mulighet.
 • Hold deg i bilen hvis du er ute og kjører.
 • Unngå å fylle drivstoff på bil eller båt.
 • Unngå å oppholde deg i småbåt.
 • Unngå fjell- og bakketopper eller åpne sletter. Hold deg også unna høye trær som står alene.
 • Slå ned paraplyen. Det er bedre å bli våt enn å bli truffet av lyn.
 • Hvis det begynner å tordne mens du bader, bør du komme deg på land snarest mulig.