Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Slik tar du vare på hunden i skisporet

Skal hunden din være med på skitur i vinter? Her er noen gode tips om hvordan du forebygger skader, og hvordan du best kan hjelpe hunden hvis et uhell likevel skulle skje. Med gode forberedelser blir skituren en fin opplevelse for både deg og den firbente.

I strålende sol går en dame med sekk, skitøy og randoneeski sammen med en bernersennen hund, mot en urørt og snøfull fjelltopp.

Pels og poter

Noen hunder elsker vinter og snø. Men det kan være vanskelig å vite om du har en hund som tåler det eller bare ikke kjenner sine egne begrensninger. Derfor kan det være lurt å bruke regnoverall til hunden når det er vått ute, mens du kan bytte til en genser når snøen og kulden kommer.

Om vinteren kan det også være lurt å være oppmerksom på hundens poter. Hvis du går turer steder der det blir saltet er det en god idé å skylle labbene etter en luftetur. Salt kan nemlig gjøre at potene sprekker og at hunden din får sprukne og vonde labber, eller i verste fall åpne sår. Smør gjerne en fet salve under labben

Hvis hunden din har lang pels kan den også få små snøballer som henger og dingler i pelsen. Disse fjerner du enkelt ved å dusje eller spyle hunden din med lunkent vann etter turen. Husk også å tørke hunden godt og ikke la den gå vår og kald. I verste fall kan den bli forkjølet eller få irritasjoner i huden.

I skisporet

Skisesongen er høysesong for kuttskader på hund, og de fleste skiskader skjer på grunn av fjellski. Da er det lurt å kunne førstehjelp og ha med nødvendig utstyr i sekken.

  • Hvis man har hund anbefales det å bruke fjellski uten stålkanter eller fjellski med stålkant bare på midten av skiene.

  • Om skaden først er oppstått må du først sjekke om kuttet er overflatisk eller dypt.

  • Sår som ikke blør renses med saltvannsoppløsning. Såret renses forsiktig hver dag og ny forbinding legges på til såret er tørt og det har dannet seg en fin rur.

  • Ved kraftig blødning legger du på en bandasje med trykk. Om det blør gjennom bandasjen, legger du en ny over. Bruk gjerne en selvheftende elastisk bandasje. Kontakt veterinær.

  • Ved kraftig blødning eller alvorlig kuttskade kan hunden gå i sjokk og få bleke slimhinner. Dra umiddelbart til veterinær.

  • Dette tar du med i sekken: Sårrens, kompresser, bandasje, plastertape og saks.

  • Det kan være lurt å oppdatere informasjonen om deg og hunden din på dyreidentitet.no – eierregister. Registeret kan være til stor hjelp om hunden din blir borte, og om finneren ønsker å komme i kontakt med deg.