Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Råd til deg som ledsager

Noen ting har kanskje forandret seg siden du selv tok førerkort. Vi vil gjerne hjelpe dere i gang med råd og tips til øvelseskjøring.

Mange har blitt opplært til at riktig rattgrep er ti på to, men visste du at nyere forskning viser at du har best kontroll over bilen hvis du holder rattet med et kvart på tre grep?

Det er mange måter vi kan lære fra oss på. Vi skal i hovedsak ta for oss tre metoder du kan og bør benytte deg av når du skal være ledsager i bil. Hvilken metode som skal benyttes er avhengig av hvilken grad av selvstendighet øvelsessjåføren har innenfor det temaet det jobbes i.

Demonstrasjon, instruksjon eller veiledning?

Mange hopper rett i bilen og starter øvelseskjøringen uten å ha tenkt gjennom hvordan opplæringen skal foregå. Vi anbefaler at dere på forhånd avtaler hva dere skal øve på, og hvordan. Her er tre tips til hvordan du kan lære fra deg og hvilken metode som passer best når.


Syv punkter å tenke på før kjøreturen

  1. Ikke kast noen på dypt vann! For krevende øvelsesmiljø fører til stress og man mister fokuset på det man skal trene på.

  2. Avtal hvor dere skal kjøre. Vær ærlig med hverandre. Dersom det er usikkerhet, kjør heller i samme området som dere gjorde forrige gang.  

  3. Avtal hvor lenge dere skal kjøre. Det er krevende å lære noe nytt – særlig i trafikken. Blir det for lenge er det lett å miste fokus og man begynner å gjøre feil. Det gir ikke mestringsfølelse. En times tid er tilstrekkelig i begynnelsen.

  4. Avtal hva dere skal øve på og sett et mål for økten. Snakk om hva det ble øvd på sist, og sett klare mål for økten. Det er bedre å sette små mål som lykkes enn et mål som er uoppnåelig. Avtalt mål i forkant gjør det også lettere å vurdere økten i etterkant.

  5. Hvem skal gjøre hva? Ha klare avtaler om hvem som skal gjøre hva mens dere øver. Hvem er det som skal passe på trafikken? Er det ledsageren eller kandidaten. Dersom dette ikke er avklart, kan det lett føre til stress og uenighet.

  6. Avtal hvordan dere avbryter. Det er viktig at dere blir enige om hvordan ledsager skal formidle at dere avbryter dersom risikoen begynner å bli for høy. Eksempel: “Dersom jeg sier stopp, ønsker jeg at du skal stoppe bilen selv om det kanskje ikke virker logisk. Det kan hende at jeg har sett noe du ikke har og ønsker derfor at vi skal stoppe.”

  7. Øvelseskjør kun om begge en motivert. Sliten og trøtt? Har du en dårlig dag? Da blir det fort dårlig stemning i bilen. Hva med å utsette økten?
     

Lurer du på noe?

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på i forbindelse med appen. Kontakt oss på ovelseskjoring@tryg.no eller les Spørsmål og svar om appen.