Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Forslag til øvelser

Her finner dere forslag til øvelser dere kan trene på.

Hvordan kommer vi i gang?

Første gang dere skal kjøre bil sammen vil vi anbefale at dere finner dere et sted uten annen trafikk. Gjerne en helt tom parkeringsplass eller tilsvarende uten andre forstyrrelser. Målet i begynnelsen bør nødvendigvis ikke være å mestre så mye, men heller få prøve seg litt frem i trygge omgivelser og rammer. Husk at det å lære seg å kjøre bil er en prosess som går over lang tid.

Før kjøringen begynner

Ha en god prat om hva det er dere skal ut å gjøre. Avtal hva skal dere øve på, hvor skal dere kjøre, og hvor lenge skal dere kjøre.

Bli også enige om hvordan dere skal kommunisere underveis, og ikke minst – vær ærlige med hverandre. Er en av dere sliten og umotivert er det kanskje best å utsette kjøreturen.

Forslag til øvelser

Nedenfor finner dere forslag til noen øvelser som er tenkt å hjelpe dere i gang med øvelseskjøringen.

Når dere kommer litt i gang vil vi anbefale at dere tar kontakt med en trafikkskole. Mange tror nok det blir dyrere å ta lappen hvis man begynner tidlig hos en trafikkskole, men det vil faktisk være fordelaktig om det skapes et samarbeid med trafikkskolen. Da kan man jobbe med det som er fokuset hos trafikkskolen og progresjonen vil gå raskere.

Last ned øvelsesforslag

Instillinger av førerposisjon – de fire S-ene

Start og stans

Opp og ned i fart

Kjøring i kryss

Vikeplikt

Rundkjøring

 

Lurer du på noe?

Vi hjelper deg med alt du måtte lure på i forbindelse med appen. Kontakt oss på ovelseskjoring@tryg.no eller les Spørsmål og svar om appen.