Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Høstkampanje! Nå får du 20 % nettrabatt på forsikringer hos Tryg. 

  1. Tryg Magasinet

Ikke glem reiseforsikring!

Hvert år får mange nordmenn ferien spolert. Sykdom og tyveri kan sette deg ut av spill. Med en god reiseforsikring og enkle grep, sørger du for at ferien blir bra!

To damer og en mann i redningsvest og solbriller, tar selfie

Kjøp reiseforsikring i tide

Med reiseforsikring er du sikret erstatning ved sykdom, ulykker eller tap av eiendeler. Husk forsikring til hele familien. Noen tror at barn er dekket av foreldrenes forsikring så lenge de bor hjemme. Det stemmer ikke. Etter fylte 21 år må du ha egen forsikring.

Avbestillingsforsikring

Mange reiseoperatører tilbyr deg å krysse av for avbestillingsforsikring når du bestiller reise på nett. Har du en vanlig reiseforsikring, kjøpt før reisen bestilles, er dette allerede dekket. Dobbel forsikring er unødvendig. En avbestillingsforsikring gir deg uansett ikke rett til å bestille en reise fordi du har ombestemt deg. For å få pengene igjen, må du være syk og ha legeerklæring. Alvorlig sykdom og dødsfall i nær familie er også gyldig grunn. 

Pass på verdisakene

Ha verdisaker i håndbagasjen når du flyr. Kofferter blir gjennomlyst minst en gang før den legges i flyet. Verdisaker er et lett bytte for ansatte ved flyplassen. Verken reiseforsikring eller flyselskap dekker tyveri av verdisaker fra ekspedert bagasje. Reiser du på bilferie, unngå at verdisakene blir liggende i bilen. Ser tyven at bilen er full av vesker og bager, er det lett å skjønne at det sannsynligvis ligger verdisaker der. 

Forsinket bagasje

Er bagasjen forsinket eller forsvunnet? Meld fra til flyselskapet på flyplassen. Ta vare på rapporten du får og kvitteringene for det du må kjøpe mens du venter. Når du kommer hjem fra ferie melder du saken til forsikringsselskapet. Da har du pengene på konto etter få dager. Beste reiseforsikring fra Tryg dekker innkjøp av klær og toalettsaker med inntil 5000 kroner hvis bagasjen er forsinket i mer enn fire timer. 

Husk margin på mellomlandingene

Regn minst to timer fra du skal av det første flyet og om bord på det neste. Reiseforsikringen dekker ikke forsinkelser som følge av kø i sikkerhetskontrollen. Har du gjennomgående billetter med samme flyselskap, er det enklere å få hjelp til å booke om av selskapet du reiser med.

Pass på egenandel når du leier bil

Egenandelen ved skade på leiebil kan være høy. 12 000 kroner er helt vanlig å måtte betale. Mange bilutleiefirmaer kan sette ned egenandelen mot at du betaler ekstra for leie av bilen. Den beste reiseforsikringen fra Tryg dekker inntil 10 000 kroner av egenandelen.