Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Hytteeiere frykter innbrudd og tyveri

I en spørreundersøkelse om hva som er viktigst hvis de kan overvåke hytta via en app, svarer halvparten av alle hytteeiere at det er innbrudd og tyveri.

En rød hytte i skogen

Les mer om bevegelsessensor til hytta

– Det er alle hytteeieres mareritt å komme på hytta og finne at noen har brutt seg inn og tatt seg til rette. En ting er hærverk, der det gjerne er griset til og all mat er borte. Men mange har ting på hytta som gjerne har gått i arv i generasjoner, og som har stor følelsesmessig verdi for hele familien. Slike ting har stor affeksjonsverdi, men kan som oftest ikke erstattes. Bare i fjor var det over tusen innbrudd og tyverier i hytter i Norge, en markant økning på over 30 prosent fra året før, noe som bekrefter at dette er et stort problem for mange hytteeiere, sier Mauricio Diaz i Tryg Forsikring.

I spørreundersøkelsen*, som er utført av YouGov på vegne av Tryg, kommer det i tillegg frem at det er en større andel kvinner enn menn som frykter innbrudd og tyveri på hytta, samt at den høyeste andelen finner en i Trøndelag og Nord-Norge, mens lavest andel er blant hytteeiere bosatt i Oslo.

Smarthytte avslører innbrudd live

Mauricio Andres Diaz, produktutvikler i Tryg.
    Mauricio Andres Diaz,
    produktutvikler i Tryg​​​

Den gode nyheten er at det nå blir mulig for alle hytteeiere å kunne følge med, og få varsel rett i mobilen hvis ubudne gjester plutselig skulle innta hytta. Med Smarthytte får man en ekstra smart hytteforsikring som gjør det enklere og tryggere å være hytteeier.

– Tryg Smarthytte kan hjelpe deg å øke sikkerheten og å forebygge skader på hytta, og det beste er at du kan styre dette enkelt selv via mobilen. En rekke sensorer følger med, og en egen bevegelsessensor på hytta vil registrere at noe eller noen har kommet inn, og deretter varsle deg direkte i mobilen via en app. Det kan være alt fra innbruddstyver til dyr som har trengt seg inn, men det gjelder å få sjekket det ut så raskt som mulig. Har du en hyttevenn i nærheten kan du be om hjelp, eller ta turen selv for å sjekke, sier han.

7 av 10 vil overvåke strømforbruket

I undersøkelsen svarer dessuten 7 av 10 hytteeiere at de ønsker å overvåke strømforbruket på hytta via en app, noe Tryg Smarthytte også kan bidra til.

– De høye strømprisene har vært et tema for hytteeiere lenge, og mange har gitt uttrykk for at de rett og slett ikke har råd til å være på hytta lenger, når strømprisen er på det høyeste. Tryg Smarthytte kan hjelpe deg å spare strøm, og øke komforten og sikkerheten på hytta. Og det beste av alt er at du kan styre dette enkelt selv via mobilen. Du kan følge med på temperaturen, slå av og på varme, bli varslet ved vannlekkasje eller røykutvikling, eller om det er ubudne gjester plutselig i hytta, sier Diaz entusiastisk.

Få varsel rett i mobilen

Smarthytte bruker smarthusteknologi, og med pakken følger det med både vannsensor og bevegelsessensor i tillegg til to røykvarslere som også måler temperatur samt én smartkontakt som kan fjernstyres til å slå av og på strøm.

– Du vil kunne få varsel hvis det oppstår en vannlekkasje på hytta, noe som selvsagt er veldig betryggende for en hytteeier. Vann- og frostskader topper skadelisten for hytter i vårt langstrakte land, og er også blant de dyreste skadene som kan oppstå. Når man blir varslet om en vannlekkasje rekker man gjerne å komme til hytta før vannet har gjort altfor mye skade, og man kan forhindre at skaden blir så stor som den ellers kunne blitt, sier han.

Du slipper å investere

Mange tror det er dyrt og kostbart å skaffe seg smarthusteknologi i hytta, men også her er det gode nyheter. Med Smarthytte slipper du å investere i et kostbart system. I stedet låner du utstyret av Tryg. Da får du tilgang til en grunnpakke med de viktigste sensorene, samt at du kan enkelt koble til andre sensorer ved behov.

– Vi vet at selve investeringen er en viktig faktor til at de fleste ikke tar smarthusteknologi i bruk, så derfor har vi skrudd sammen en løsning hvor man slipper dette. Har du hytteforsikring i Tryg får du Smarthytte-pakken for kun 149 kroner ekstra per måned. I tillegg slipper du egenandel ved brann- og vannskader. Smarthytteforsikring er rett og slett en vinn-vinn både for deg som hytteeier, for miljøet og for oss, sier han.

Enkelt å montere

Smarthyttepakken inneholder alt man trenger og er enkel å montere. Man laster ned en app på mobilen og følger rett og slett bare anvisningen i den deretter. Enklere kan det ikke bli.

– Fra du åpner esken til alt er montert og aktivert i appen vil det normalt ta fra 20 minutter til én time, alt ettersom hvor vant man er med å håndtere slike ting fra før. Så kan man gi navn til de ulike sensorene alt ettersom hvor i hytta de er, slik at det blir enklere å huske hva som er hva i appen. Mange som har tatt Tryg Smarthytte i bruk melder at det beste er at de kan sette opp temperaturen før de skal til hytta slik at det er godt og varmt når de kommer frem, smiler Diaz.

Med Tryg Smarthyttepakken i bunn kan man enkelt utvide med flere smarte dingser om man ønsker det. Appen er kompatibel med utvalgte produkter fra mange andre smarthusprodusenter som Yale Doorman, Nimly, ELKO og ID Lock med mer. Man kan for eksempel installere elektronisk dørlås, og dermed kunne slippe inn hyttenaboen eller håndverkeren selv om man ikke er til stede i hytta selv.

 

*Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 19-24.10.2022 gjennomført til sammen 1004 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.