Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Nå kan du få skaden løst i videosamtale

Tidligere har det vært normalt at når en kunde melder skade på bygning eller innbo, så sender forsikringsselskapet en takstmann ut for å taksere skaden og hva som gjøres for å reparere eller erstatte det som er skadet. Nå innfører Tryg skadebefaring via video, noe som vil gjøre ting enklere for både deg og oss.

Mann filmer skadet husvegg med iPad

Enklere for deg som kunde

Først og fremst betyr takst og befaring på video at vi gjør ting enklere. Hvis du er så uheldig å få en skade som en takstperson må vurdere før du kan få behandlet skadesaken, så sparer dette tid og du vil få oppgjøret raskere. Jo fortere vi får vurdert skaden din, jo fortere vil du kunne for eksempel få bestilt håndverkere. Du slipper også å vente og bekymre deg for veien videre, og en takstperson vil kunne fortelle deg hva du selv kan gjøre for å eventuelt begrense skaden.

– Dette er intet mindre enn en revolusjon i måten å løse skader på. Der vi tidligere kunne bruke to arbeidsdager med transport til og fra på én jobb, har vi nå unnagjort to befaringer før lunsj. Alt blir mye mer effektivt, og kundene får gjort opp skadesaken i rekordfart, sier Lars Angell, takstsjef i Tryg Forsikring.
 

7 av 10 skader skal takseres på video

Forsikringsselskapene får årlig innmeldt over to millioner skader. Mange av dem må takseres, og der det tidligere som oftest var fysiske befaringer ønsker nå Tryg å bruke telefon- og videosamtaler mer og mer, gjerne i samarbeid med kunden.
 
– Målsettingen er at 7 av 10 skadesaker skal løses ved hjelp av telefon- og videosamtale. Gevinsten er mer effektive takstfolk og raskere oppgjør for kunden. I tillegg er mindre bilkjøring bra for miljøet. Ta for eksempel hytteskader der vi tidligere kanskje måtte ta en lang kjøretur frem og tilbake for å besiktige skaden. Nå kan vi tilpasse oss til når kunden ønsker å utføre befaringen på en langt mer fleksibel måte enn tidligere, sier Angell.

Bra for miljøet

I tillegg vil tiltaket redusere bilkjøringen dramatisk for Tryg. Våre takstfolk for bygning og eiendeler har i snitt kjørt over 250.000 kilometer i året på slike takst- og befaringsoppdrag. Det vil selvsagt alltid være noen saker som krever at vi fortsatt må reise ut for se nærmere på skader, men hovedregelen vil bli at Tryg innfører skadebefaring via live video for alle typer skader. 

– Hvis vi når vår målsetting å gjennomføre 70 prosent av befaringene digitalt vil vi spare miljøet for rundt 26,5 tonn CO2, tilsvarende 65 bilturer fra Lindesnes til Nordkapp, sier Linn Beathe Hæreid, bærekraftspesialist i Tryg.
 
– Alle monner drar i klimaregnskapet, og vi er stolte over hvert eneste tiltak Tryg iverksetter som kan bidra til å redusere CO2-utslippene. For oss er slike små steg en naturlig del av utviklingen på veien mot å bli Nordens mest bærekraftige forsikringsselskap innen 2030, avslutter hun.