Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Er håndsprit brannfarlig?

Håndsprit er godt smittevern. Men har du tenkt på at håndsprit også kan være svært farlig? Sammen med Teknisk Industrivern har vi testet hvor brannfarlig håndsprit kan være.

Nærbilde av hender som gnir seg inn med håndsprit

Tente på seg selv

Se for deg følgende scenario: En hyggelig kollega steller i stand til fredagskaffe på arbeidsplassen din. Hun spriter hendene godt for å overholde smittevernrådene, og får så lyst til å tenne et telys for å gjøre det litt koselig på møterommet. I det hun tenner fyrstikken så tar alkoholen fra håndspriten øyeblikkelig fyr, og plutselig har kollegaen din hendene fulle i flammer. I panikk slår hun hendene mot genseren sin for å slukke flammene – men genseren er i syntetisk stoff, og tar også fyr. Dette hendte nylig på en arbeidsplass i Norge. Nå endte denne hendelsen uten noen alvorlige skader – men det kunne gått gale.

Vær forsiktig med håndsprit

Vi i Tryg ville teste hvor brannfarlig håndsprit faktisk er, og sammen med Teknisk Industrivern testet vi det opp mot rødsprit. Resultatet ser du i videoen under.


 

Offentlige smittevernråd sier at man skal bruke 3 milliliter håndsprit i 30 sekunder, og gjøre det to ganger for å drepe eventuell smitte du måtte ha på hendene. Smittevern er viktig, men mange er ikke bevisst på at man bør ta forholdsregler etterpå. Når du har spritet hendene så er de i praksis lett antennelige og brannfarlige i hele to minutter etterpå.

Som vist i videoen over så kan håndsprit være like brannfarlig som rødsprit. Hovedregelen er at jo mer flytende håndsprit er, jo høyere er alkoholprosenten og dermed også brannfaren.

Noen gode råd

  • Ikke oppbevar håndsprit på steder hvor den kan bli varm eller bli utsatt gnist eller flammer. Oppbevar den like varsomt som du ville gjort med en flaske rødsprit eller tennvæske.
  • Ikke håndter flammer, fyrstikker eller lighter på minimum to minutter etter at du har spritet hendene dine.
  • Håndsprit har høy alkoholprosent og bør oppbevares utilgjengelig for barn.