Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Unngå skader når du trener

Når mange går fra en rolig julemåned til trening og joggesko i januar, er det viktig å ikke gå for hardt ut. Få gode råd for å unngå skader og slitasje fra vår ekspert her!

Ute i snø, står en person med rød boblejakke og røde joggesko og knyter ene skolissen.

Nyttår betyr ofte nyttårsforsett. Og nyttårsforsett betyr for mange at det er på tide å begynne å trene vekk julekaloriene fra desember. Målsettingene er mange og varierte. Noen vil bli sterkere, noen slankere, mens andre gjerne har peilet seg inn på en bestemt konkurranse. Uansett nivå så er det viktig å ikke bli for ivrig i begynnelsen.

- De vanligste feilene folk gjør når de skal komme i gang med trening på nyåret er at de begynner for hardt. Noen bruker kanskje andres treningsopplegg som ikke passer til deres egen fysiske form mens andre setter seg urealistiske mål. Kroppen er fantastisk til å tilpasse seg ulike aktiviteter, men man må gi den tid , sier fysioterapeut Kristoffer Grønmyr ved Klinikk for Alle i Åsane.

Kristoffer Grønmyr, fysioterapeut med videreutdanning i muskel- og skjelettultralyd, ved Klinikk for Alle.

Kroppen er fantastisk til å tilpasse seg ulike aktiviteter, men man må gi den tid.

Kristoffer Grønnmyr, fysioterapeut ved Klinikk for Alle

 

- Hvis du lager et treningsprogram så er det viktig at det er både utfordrende og gjennomførbart. Legg gjerne inn øvelser som er lystbetonte slik at treningen gir mersmak. Ikke bruk andres treningsprogram, men tilpass det til ditt eget nivå og det du har lyst å oppnå. På den måten får man også oppleve mestring, fortsetter Kristoffer.

Om man har hatt en treningspause på noen måneder eller mange år, så kan det være mentalt tøft å komme i gang med regelmessig trening. Da er det lurt å drive med en aktivitet man liker. Da er det både lettere å komme i gang og holde motivasjonen oppe.

- Hvis motivasjonen begynner å bli skral, så prøv gjerne å visualisere og kjenne på hvordan det vil føles å oppnå målet du har satt deg! Ved å smake på hvordan det kommer til å bli kan mange finne frem igjen motivasjonen og den mentale styrken de hadde når man satte seg treningsmålene, avslutter fysioterapeut Grønmyr.

Kristoffers råd for å unngå skader når du trener:

Til deg som ikke har trent på en stund eller ikke er vant til å trene:

 • Start rolig!
 • Tenk langsiktig. Sett deg delmål og skryt av deg selv når du kjenner fremgang.
 • Husk å gi kroppen hvile og restitusjon mellom treningsøkter.
 • To økter i uken holder i begynnelsen. Gå gjerne turer i tillegg for å holde kroppen aktiv.
 • Lytt til kroppen.
 • Tren hele kroppen, og ikke glem å varme opp før trening og tøye ut etter trening.

Til deg som trener mye:

 • Tenk på den totale belastningen i hverdagen (trening, jobb og fritidsaktiviteter).
 • Styr intensiteten gjennom uken og perioder med varierende overskudd.
 • Minimer styrkeforskjellen mellom fremside/bakside og utside/innside.
 • Varier intensiteten på treningene.

Flere gode tips og videoer fra Kristoffer som kan hjelpe deg å forebygge belastningsskader finner du på Instragram-kontoen @gronmyrfysioterapi.