Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Færre bekymringer i høststormen

Hvert år mottar forsikringsselskapene skadesaker som oppstår på grunn av vær og vind. Med enkle grep kan du forebygge mange dyre skader før ekstremværet kommer.

En person sitter med en kopp mellom hendene og ser ut på regnfult høstvær

Vedlikehold og ettersyn er den enkleste måten å forebygge skader på. På hus og hytter er spesielt tak utsatt for vær og vind, men også hage og eiendom kan forberedes for å bedre stå imot en storm.​​​​​​ 
Øyvind Setnes, ekspert på skadeforebygging i Tryg Forsikring.

Enkelt vedlikehold som forebygger skader på boligen din

 • Å sørge for at takrennene ikke er fulle av løv, mose eller annet er kanskje det enkleste grepet du kan gjøre for å forebygge vannskader på boligen din. Tette takrenner gjør at vannet gjerne fosser over kanten og renner i store mengder langs kledningen. Det kan fort resultere i råte- og fuktskader.
   
 • Av og til kan det være lurt å se over taket på boligen din. Fjern mose slik at vann kan renne av. Se også etter skadet eller løs takstein som kan ta seg en flytur i vindkastene. Hvis du mistenker at taket ditt ikke er tett – så ta grep med en gang. Å utsette det kan bli svært kostbart. Det er ofte gratis å få en taktekker til å sjekke taket for lekkasjer.
   
 • Ved normal lufting i en bolig, så skal det ikke være fukt på innsiden av vinduer eller vinduskarmer. Får du det, så bør du finne ut om det er på grunn av utett kledning eller vinduskarm. Sjekk også om vannbord er feilmontert eller rett og slett mangler.
   
 • Husk at kledningen på de forskjellige veggene på boligen din slites ulikt. Ofte er det vest- eller nordveggen som er mest utsatt. Disse bør males eller beises oftere enn for eksempel en vegg mot øst. Hvis du har liggende kledning så er det de nederste bordene som har størst slitasje. Disse bør sjekkes årlig for råte, og bør i så fall skiftes.
   
 • Beskjær store og utsatte trær som kan skade folk eller gjenstander i en storm. Vurder også felling hvis det er fare for at de kan bli tatt av storm. Døde/døende og råtnende trær bør felles før de faller ned. Brannvesenet er ofte behjelpelig med felling av trær.
   
 • Når du gjør endringer på eiendommen din, så tenk gjennom hvor vannet vil renne når det kommer styrtregn. Husk at naturlige vekster holder på masse fuktighet i bakken, mens stein, grus og trevirke ikke gjør det.
   

 

Når stormen er på vei

 • Hvis du er båteier, så bør du sjekke fortøyninger før en varslet storm. Dette er noe mange båteiere glemmer når det ikke er båtsesong.
   
 • Ta en runde rundt boligen din og se etter løse gjenstander som kan påføre andre skade i vindkastene. Det kan være ting som utemøbler, parasoll, levegger og lignende. Og hvis du eller naboer har trampoline ute, så bør denne sikres så den ikke blir tatt av vinden. Løse gjenstander kan påføre skader på andre eller andres eiendom, og det kan fort bli dyrt for deg.
   
 • Sjekk at avløp, rister og sluker ute er åpne og fri for kvister, løv eller jord slik at ikke vann blir stående på din eiendom.
   
 • Lukk alle vinduer og dører på uteboder og i boligen din så de ikke smeller i vinden og blir skadet.
   
 • Lag noe godt å drikke og nyt ditt varme og tørre hjem.
   

Når stormen er over

 • Hvis du har fått skader på boligen din i stormen, så husk at dette skal meldes til forsikringsselskapet ditt med en gang. Da logger du bare inn på Min Side og fyller ut skadeskjema.
   
 • Sjekk rundt vinduskarmer og dører innvendig for fukt som har trengt inn.
   
 • Ta en runde ute og se etter om tak eller kledning er skadet i stormen.
   
 • Hvis storm og styrtregn har ført til flom er det lurt å sikre verdifulle eiendeler og få dem opp fra gulv eller kjeller.