Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Nærbilde av sykkel

En sykkel er et ettertraktet tyveriobjekt

Les våre tips for å unngå at sykkelen din blir tyvgods!

  3 steg for å unngå at sykkelen blir tyvgods

  1.

  En solid og forsikringsgodkjent lås

  Det viktigste er at du låser sykkelen skikkelig.

  Sykkel og tilhenger skal være låst når disse forlates uten tilsyn. Nøkkel skal oppbevares separat. Sykkeltilhenger skal låses fast eller være fastmontert til sykkelen.  

  2.

  Hvor og hvor lenge du parkerer sykkelen

  Vær bevisst på hvor du parkerer sykkelen, og hvor lenge du planlegger å la den stå der.

  Finn et solid og tykt objekt å låse sykkelen til. Jo mindre avstanden er mellom lås og sykkel, desto vanskeligere er det å klippe den.

  3.

  Lås begge hjul og rammen​

  Før låsen både gjennom begge hjul og rammen. Dette er lettere hvis du bruker to låser.

  En sykkel som kun er låst gjennom ett hjul eller rammen er et enkelt bytte for en tyv som kan montere delene på sykkelen fra hverandre.

  • Nærbilde sykkel i by
  • Redusert egenandel med sykkelregister

   Du får redusert egenandel hvis du har lagt inn sykkelen i et sykkelregister som er forsikringsgodkjent og/eller har GPS-sporing.

   Det finnes flere sykkelregistere, men ikke alle er forsikringsgodkjent. Vi anbefaler NAF Sykkelregister, Bikemember og Solid register. Registrer sykkelen med rammenummeret. Dette gjør at andre kan sjekke om sykkelen er stjålet. Det er også mindre attraktivt å stjele en tyverimerket sykkel.

  • Sørg for å ha dokumentasjon på sykkelen

   Ha gjerne en digital mappe der du samler kvitteringer, bilder av sykkelen, samt annen informasjon som rammenummer. Dersom sykkelen din blir stjålet vil dokumentasjonen være svært nyttig bade for politiet og forsikringsselskapet.

  • Rød sykkel lener seg mot en murvegg