Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Slik kan studenten sove trygt på hybelen

Brannsikring er ikke det første en nyetablert student tenker på, når han eller hun flytter fra mor og far for første gang. Når det viser seg at en del utleiere også slurver med brannsikkerheten, bør vi foreldre involverer oss slik at de unge voksne kan sove trygt om natten.

Student som ligger i sengen og holder en telefon

I en tidligere undersøkelse Brannvernforeningen har gjennomført blant 5.000 studenter, kom det blant annet frem at:

 • en av tre røykvarslere i studentboliger aldri blir sjekket
 • 5.000 til 10.000 studenter ikke har røykvarsler i boligen sin
 • to av ti studenter ikke har tilgang til slokkeutstyr der de bor
 • utleiere av studentboliger ikke informerer tilstrekkelig om brannsikkerhet i boligen

Samme krav til brannsikkerhet som i ordinære boliger

Det er samme krav til brannsikkerhet i hybelleiligheter som for boliger generelt. Det innebærer at hybel leiligheter skal ha minst én fungerende røykvarsler (en i hver etasje hvis leiligheten går over flere etasjer), samt slokkeutstyr i form av husbrannslange eller håndslokkeapparat.

Det er utleiers ansvar at disse tingene er tilgjengelig i leiligheten, men det er viktig at studenten og foreldrene følger opp og sjekker at alt er på plass og at det virker. Husk at hybelen skal ha minst to rømningsveier. Som regel vil dette være inngangsdør pluss et vindu som har tilstrekkelig størrelse og som kan åpnes slik at man kan komme seg ut.

Noen huskeregler for studenten

Med noen enkle grep kan studenten selv bidra til å redusere brannfaren i studentboligen. Dette bør han eller hun sjekke hver dag før lyset slokkes for natten:

 • Sjekk at levende lys er slokket
 • Sjekk at komfyr, vaskemaskin og tørketrommel er slått av
 • Slå av TV-en med av-knappen der slik finnes, ikke bare med fjernkontrollen
 • Sjekk at ovner, transformatorer eller ladere ikke er tildekket

Varm mat bør heller ikke tilberedes sent på kvelden eller om natten. Da er det lett for å sovne fra maten. Brannvesenet rapporterer at 2 av 3 utrykninger til studentboliger skyldes matlaging.

I tillegg bør røykvarsleren testes ved å bruke testknappen hver måned. Batteriet bør byttes hvert år.

Lading av mobil kan være en brannkilde

Det har vært flere saker i media om ladere som har begynt å brenne fordi de rett og slett blir for varm. Her er noen tips om hvordan du unngår at mobilen blir en brannkilde:

 • Ikke lad om natten.
 • Ikke bruk billige, uoriginale ladere.
 • Bytt ut laderen om du merker at den blir unormal varm, eller er skadet.
 • Ikke sovne med mobilen i sengen, den kan fort bli varm mellom sengetøyet.
 • Trekk ut laderen fra stikkontakten når mobilen er ferdig ladet.

Opplev husbrann på en trygg måte

Nå kan du og familien din oppleve brann på nært hold – helt trygt. Med vår husbrann-app og et par VR-briller, kan dere kjenne på ubehaget med å være i en brann. Dette kan være et godt utgangspunkt for å snakke om brannsikkerhet for familien. Last ned appen her.