Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

ID-beskyttelse i ferien

ID-tyveri er ekkelt å bli utsatt for - og særlig ubeleilig når man har ferie. Her er noen tips til å forebygge at din identitet kommer på avveier.

Hacker i hettegenser foran computer

Sommerferien er ikke langt unna. Du er kanskje i ferd med å planlegge tidenes Norges-tur?

Da er det er mange ting som må planlegges. Hvor skal man reise? Hvor skal man bo? Hvem skal passe på katten og vanne plantene der hjemme når man er borte? 

Når du har krysset av alle punktene på huskelisten din er det bare å glede seg til turen starter. Vel, nesten. Det er bare en ting til som du kanskje ikke har tenkt på: Hvordan beskytter du din digitale identitet mens du er på ferie?

Identitetstyveri - et økende problem

Mer enn 100.000 nordmenn har blitt utsatt for ID-tyveri bare i løpet av de siste to årene. I følge myndighetene er det sannsynlig at dette tallet vil stige. Omfanget av skadene er også forventet å bli større og dermed føre til alvorlige konsekvenser dersom du skulle være så uheldig å bli rammet av ID-tyveri.

Hvorfor skal du tenke på dette nå rett før ferien? Fordi ID-tyven tar aldri fri og utnytter deg når du minst venter det. En ID-tyv samler informasjon om deg for å kjøpe varer eller ta opp forbrukslån i ditt navn. Det er du som blir sittende igjen med regningen. Det er noen enkle grep man kan gjøre for å redusere risikoen for å oppleve misbruk av sin identitet.

Feriesjekkliste mot ID-tyveri

  • Opprett digital postkasse. På denne måten vil alle dokumenter med sensitiv informasjon kun være tilgjengelig for deg ved innlogging av din BankID
  • Sett en lås på din fysiske postkasse. Da er det ingen som kan stjele posten din for å skaffe sensitiv informasjon om deg eller dine betalingskortdetaljer
  • Bruk 4G på mobilen mens du er på reise. Det kan være risikabelt å bruke offentlig tilgjengelig wifi som ikke krever et passord. Hackere setter gjerne opp egne nettverk som er lett å forveksle med offentlige nettverk. På den måten får hackere og ID-tyver tilgang til dine mobile enheter.

Tryg ID hjelper deg ved identitetstyveri

Er du fordelskunde, får du hjelp til å forebygge, oppdage og begrense skadeomfanget av et identitetstyveri. Vi har et team klar til å hjelpe deg med å ordne opp.

Du kan ringe oss når som helst for en prat og flere forebyggende råd. Hvis du mistenker at noen har utnyttet din identitet, ring oss og vi hjelper deg helt uten kostnad! Tryg ID når du enkelt på telefon 55 17 18 19.

Les mer om Tryg ID