Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Husk å forsikre elsparkesykkelen

Det nærmer seg vår og mange har el-sparkesykler og andre små elektriske kjøretøy klar til bruk. Se video om våre tips til hva du bør tenke på før den første turen.

Lovpålagt fra 2023

El-sparkesykler er fra 2023 omfattet av bilansvarsloven. Det betyr at alle må forsikre private el-sparkesykler og små elektriske kjøretøy (som hoverboard og segway) på lik linje med en bil. Den lovpålagte ansvarsforsikringen dekker skader som du eventuelt påfører andre personer, andres kjøretøy, gjenstander og bygninger. Uten den lovpålagte ansvarsforsikringen står du faktisk selv ansvarlig for kostnadene etter et uhell.

I tillegg til ansvarsforsikring kan du velge om du vil ha dekning for førerulykke, noe vi i Tryg anbefaler. Du kan også velge å legge til kaskoforsikring for å dekke skader som skjer på eget kjøretøy. Husk at det er en egenandel på en slik kaskoforsikring – så hvis kjøretøyet kun er verdt noen få tusen har det lite for seg med denne dekningen. Les mer om vår forsikring for små elektriske kjøretøy her.

Ikke alle kjøretøy kan forsikres

I de nye lovbestemmelsene for små elektriske kjøretøy ligger det i tillegg klare retningslinjer for hva som er et lovlig kjøretøy. Det er blant annet krav til fart, vekt og sikkerhetsutstyr som er lurt å sette seg inn i. Hvis el-sparkesykkelen ikke tilfredsstiller disse kravene til fart, vekt og størrelse, så er det heller ikke mulig å forsikre den. Her kan du lese mer om hva som er en lovlig el-sparkesykkel.