Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Derfor bør du ha røykvarsler på vaskerommet

En jente legger bamser i tørketrommelen

Bruker du vaskemaskin eller tørketrommel om natten kan en røykvarsler være en effektiv livsforsikring.
Ole Johan Ingebrigtsen, avdelingsleder i Nordhordland brann og redning

Høye strømpriser gjør at mange sparer strøm ved å vaske klær om natten. Likevel, i en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 6 av 10 at de ikke har røykvarsler på badet eller der vaskemaskinen står.


– Det kan synes som en litt utbredt misforståelse at man ikke skal ha røykvarsler på badet eller vaskerommet for eksempel. Det er feil. Der du har vaskemaskin og tørketrommel i bruk er en risikosone, og i slike rom bør du alltid ha en røykvarsler. Bruker du vaskemaskin eller tørketrommel om natten kan en røykvarsler være en effektiv livsforsikring dersom det oppstår en brann, sier avdelingsleder, Ole Johan Ingebrigtsen ved Nordhordland og Gulen interkommunale brannforebyggende avdeling.

Frykter mer nattebranner

I spørreundersøkelsen svarer samtidig 3 av 10 at de har brukt vaskemaskin eller tørketrommel om natten på grunn av økte strømpriser. Det tilsvarer rundt en halv million husstander.

– Vi frykter at antallet brannskader vil øke betydelig hvis tusenvis begynner å bruke vaskemaskin eller tørketrommel midt på natten for å spare penger. Det er forståelig at man vil unngå høye strømregninger, men ikke gjør det mens alle i huset sover. At hele 6 av 10 ikke har røykvarsler på bad eller vaskerom er skuffende. Grip dagen, få en røykvarsler der vaskemaskinen står, så sover du litt tryggere, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Ny trend

Fra 2022 ble det innført et nytt prissystem for nettleie som medførte at mange har fått differensierte priser gjennom døgnet på nettleien også, noe som har forsterket prisforskjellen mellom dag og natt. Brannvesenet er bekymret over denne utviklingen.
 
– Vi har sett flere tilfeller av branntilløp rundt om hvor vaskemaskiner eller tørketromler har vært medvirkende. Generelt anbefaler vi å være til stede hele tiden når man bruker slike apparater, og unngå for all del å bruke maskinene om natten dersom alle sover. Det du sparer i strømutgifter da kan fort bli mye dyrere. Natten, når alle sover, er den farligste tiden dersom det oppstår en brann, sier Ingebrigtsen.
 

Se hva brannvesenet sier å vaske klær om natten i videoen under

 i