Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Gi barna en trygg skolevei

Hver dag går mange tusen elever til og fra skolen. Slik kan du hjelpe dem å gjøre skoleveien tryggere.

To barn med skolesekk venter på å krysse et gangfelt

Som foreldre har vi en viktig rolle ved å bidra til en trygg skolevei for eget og andres barn, enten vi kjører eller går til skolen. Sammen kan vi bidra til at dette skoleåret blir en trygg opplevelse for små trafikanter. Det kan være lurt å trene på skoleveien med barnet før skolestart.

Viktig å vite om de minste trafikantene

  • De er impulsive, lekende og lar seg lett distrahere.

  • De har liten trafikkerfaring.

  • De har vanskeligheter med å forstå alt de ser og hører i trafikken.

  • De er små av vekst, noe som gjør det vanskelig for dem å se og bli sett.

  • De ser detaljer, men oppfatter ikke alltid sammenhenger.
     

Husk også at barna ikke kan bedømme avstand og fart til biler som nærmer seg, og at de ikke alltid forstår at biler kan dukke opp når de selv ikke ser dem. Barna trenger hjelp og opplæring av gode voksne rollemodeller for å bli gode trafikanter.

Stress ned!

Som foreldre er det viktig å stresse ned. Stressede foreldre i bil i forbindelse med levering og henting på skolen kan skape farlige situasjoner.

Skap en trygg skolevei

Hvis du har mulighet, oppfordrer vi at du går med barnet til skolen og lar bilen stå. Lag gjerne en gå-gruppe i nabolaget, så kan foreldre bytte på å gå sammen med barna. Må dere kjøre, kan løsningen være å parkere litt unna skolen og gå den siste biten sammen med barnet. På denne måten kan du bidra til mindre trafikk og biler rundt skoleområdet.

Hjelp til foreldrene

Hos Trygg Trafikk kan foreldre finne flere gode tips og råd om hvordan de kan hjelpe de minste til å bli gode og trygge trafikanter. Her finnes det også spill for barn som kan brukes i opplæringen.