Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Fikk beskjeden alle foreldre frykter

Da Nicolai var 18 måneder gammel merket moren, Monica, at noe ikke var som det skulle. Kort tid etterpå fikk hun beskjeden fra legene. Nicolai hadde kreft. Barneforsikringen ga familien økonomisk trygghet i en tøff tid.

Bilde av Monica, som var glad for at hun hadde hørt på søsterens råd og kjøpte barneforsikring til sønnen Nicolai

Den vonde beskjeden

Da Nicolai begynte i barnehagen ble han aldri syk. Men da han var 18 måneder gammel merket moren - Monica, at noe ikke var som det skulle. Nicolai var bleik og hadde masse blåmerker. Han hadde også feber som ikke gikk over. Da han ikke lenger ville gå på den ene foten skjønte legene alvoret. Kort tid etterpå fikk Monica den forferdelige beskjeden om at sønnen hennes hadde kreft.

- Da jeg fikk beskjeden ble jeg selvsagt lei meg og fikk sjokk. Men jeg ble nødt til å sette meg selv til side og gjøre alt jeg kunne for Nicolai. Jeg husker sykepleieren sa at to og et halvt år går fort. Det føltes ikke sånn når vi fikk beskjeden. Jeg måtte jo gi beskjed til min arbeidsgiver at nå kommer jeg ikke på jobb på minst to og et halvt år, forteller Monica.

Når jeg ser tilbake nå i ettertid, så er jeg utrolig glad for at jeg hadde en barneforsikring, og fikk den hjelpen som vi fikk når Nicolai ble syk. Det ga oss en økonomisk trygghet og gjorde en stor forskjell.
Monica, mor til Nicolai.

Den første perioden var Nicolai innlagt på sykehus hele tiden og Monica var med ham hver dag. Innimellom fikk de korte permisjoner slik at familien kunne reise hjem i noen timer. Etter hvert var de mindre på sykehuset – men hele perioden måtte Monica droppe jobben sin for å være til stede for Nicolai.

- Etter cellegiftbehandlingen kunne ikke Nicolai utsettes for noe smitterisiko. Da hadde han null immunforsvar, så vi måtte isolere oss mye - også fra andre barn, forteller Monica.

Livet på pause

- Etter at behandlingen var over og Nicolai ble friskmeldt, så feiret vi med kake. Men vi var også veldig slitne. Jeg måtte sykemelde meg i et halvt år til, fordi Nicolai sitt immunforsvar var på null, og måtte gradvis tilvennes å være i barnehagen igjen. Så det var ikke sånn at etter behandlingen så var alt normalt. Det tok ganske lang tid før vi var oppe å gå igjen.

Med blanke øyne forteller Monica om hvordan det går med sønnen i dag:

- Nå er Nicolai 8 år. Han går i tredje klasse. Han har masse venner, og spiller fotball, han er flink på skolen og er nysgjerrig. Han er omtenksom. Han har blitt veslevoksen etter lang tid med isolasjon fra andre barn. Han er pliktoppfyllende og snill, og han bryr seg om andre rundt seg. Han er bare…» avslutter Monica og lager et hjerte med hendene.

Se hele den sterke historien her

(PS. Saken fortsetter under videoen)

Jeg har møtt andre foreldre med kreftsyke barn som ikke hadde forsikret barnet sitt. De slet med å få forsikret barnet sitt også etter at det ble friskt. Jeg hadde nok ikke fått forsikret Nicolai i dag, så jeg er glad for at vi gjorde det i så ung alder.
Monica, mor til Nicolai.

Hvorfor barneforsikring?

Nicolai og mamma Monica på sykehuset
      Nicolai og mamma Monica

Vi er heldige som bor i Norge og får god hjelp hvis vi blir rammet av en alvorlig sykdom. Når et barn rammes av sykdom eller ulykke, så er det i seg selv en stor følelsesmessig belastning, men det kan også få store økonomiske konsekvenser. En barneforsikring bør derfor dekke to ting - økonomisk hjelp til familien på kort sikt - og for barnet på lang sikt. Uten en god barneforsikring kan man i verste fall risikere at barnet blir uføretrygdet hele livet og ender opp som minstepensjonist.

- Jeg synes personforsikring er den viktigste forsikringen man har. Vi er flinke til å forsikre de «døde» tingene som bilen, huset og eiendelene våre, men det er veldig mange der ute som ikke forsikrer barna sine, forteller kunderådgiver Fredrik Skarsten.

Dekningen for invaliditet ved ulykke og sykdom er spesielt god i Tryg. Vår barneforsikring har ingen krav om invaliditetsgrad - barnet får erstatning fra første prosent. I de fleste saker som handler om invaliditet blir barnet mindre enn 50% invalid. Mange andre selskap dekker ingenting under 50%.
Fredrik Skarsteen, senior kunderådgiver i Tryg

- Er man uheldig og har et barn som får en varig invaliditet, så sikrer man også barnets økonomiske fremtid. Jeg har barneforsikring for mine barn, mye med tanke på at jeg ønsker å sikre meg selv og dem økonomisk hvis de er så uheldig å blir alvorlig syke. I tillegg har jeg behandlingsforsikring for dem sånn at de kommer til rask behandling hvis de blir syke, deler han.

- Man må spørre seg selv om man klarer å jobbe like mye eller har man lyst til å prioritere 100% tid med barnet hvis det skjer noe alvorlig? Med barneforsikring så slipper man å bekymre seg for det økonomiske og i tillegg bruke tid sammen med barnet sitt. I Tryg har vi en veldig god barneforsikring.

- Jeg har møtt andre foreldre med kreftsyke barn som ikke hadde forsikret barnet sitt. De slet med å få forsikret barnet sitt også etter at det ble friskt. Jeg hadde nok ikke fått forsikret Nicolai i dag, så jeg er glad for at vi gjorde det i så ung alder, avslutter Monica.