Koronaviruset – hva dekker reiseforsikringen hos Tryg?

Sist oppdatert: 1. oktober kl. 14:55

Reiseforsikringen er gyldig i land som ikke har reiseråd.

Det globale reiserådet ble opphevet 1.oktober.

Utenriksdepartementet (UD) er tilbake til å gjøre en vurdering av om hvert enkelt land skal ha reiseråd. Pandemi- og helsesituasjonen vil være del av vurderingen sammen med sikkerhetssituasjonen i landet. 

Det er hvorvidt reisemålet har et reiseråd på avreisetidspunktet som avgjør om reiseforsikringen er gyldig på reisen. Hvis et reiseråd opprettes i løpet av reisen din, vil reiseforsikringen være gyldig for hele reisen. 

Du kan holde deg oppdatert på reiseråd via UDs nettsider eller i deres app REISEKLAR. Vær oppmerksom på at fra tiden før pandemien har rundt 50 land reiseråd basert på sikkerhetsrisikoen i landet. Disse reiserådene vil fremdeles gjelde.

Vi oppfordrer også til å sjekke hvilke innreiseregler og andre restriksjoner som gjelder på ditt reisemål. Mange land har fremdeles betydelige restriksjoner, og reiseforsikringen dekker ikke utgifter i sammenheng med dette.

Hvis du har behov for akutt medisinsk hjelp i løpet av ditt utenlandsopphold, kan du ta kontakt med Tryg Alarm på telefon +47 55 17 10 01 (døgnåpent).

 

Skal du ut og reise?

Last ned og hold deg oppdatert med Reiseklar-appen fra Utenriksdepartementet. Appen holder deg oppdatert på sikkerhetssituasjon, reiseråd og andre relevante opplysninger for opptil 200 land. Du kan også velge å registrere reisen din slik at UD kan komme i kontakt med deg og sende deg nyttig og praktisk informasjon dersom det oppstår en krisesituasjon der du befinner deg.

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play

 

Vilkår for reiseforsikring

Du finner fullstendige vilkår for reiseforsikringen her. For mer informasjon om hvilken forsikring du har kan du logge inn på Min side.

Hold deg oppdatert om situasjonen

Følg med på myndighetenes informasjon.

Registrering for nordmenn i utlandet

Vi oppfordrer alle nordmenn i utlandet til å registrere sine kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet, slik at man kan motta oppdateringer fra myndighetene. Registrer din kontaktinformasjon hos UD her.