Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Nærbilde skilt på flyplass

Avbestilling av reise

Kan du ikke reise? Her kan du lese om når reiseforsikringen din gjelder og hva den dekker.

Meld skaden

NB! Dersom reisen din kanselleres fordi flyselskapet/reiseselskapet er gått konkurs, dekkes ikke dette av reiseforsikringen din. I disse tilfellene må du kontakte flyselskapet/reiseselskapet direkte.

  Din reiseforsikring kan dekke deg dersom

  • du, din nærmeste familie eller reiseledsager rammes av sykdom, ulykkesskade, dødsfall eller blir meldt savnet
  • det skjer en endring i fastsatt dato for behandling/operasjon på sykehus som er medisinsk nødvendig
  • reisemålet anses som farlig og Utenriksdepartementet (UD) fraråder å reise dit
  • du får skade på boligen din, eller lignende, som krever din tilstedeværelse 


  Avbestille reise på grunn av situasjonen i Israel og Palestina? 

  Din reiseforsikring kan ha dekning for avbestillingskostnader hvis Utenriksdepartementet fraråder reise på reisetidspunktet. Husk at flyreiser og pakkereiser som er kansellert av fly-/reiseselskapet kan du søke refundert fra reisearrangøren.

  Slik går du frem:

  • Du kan vente til nærmere avreisedato med å avbestille reisen. Situasjonen kan endre seg slik at UD opphever reiserådet, og du kan reise som normalt. Ofte vil det også være først etter avreisedato du vet hvilken refusjon du kan få fra flyselskap eller reisearrangør. Vi kan ikke behandle saken din før dette er avklart.
  • Når flyselskapet kansellerer reisen, har du rett på tilbakebetaling fra flyselskapet. Informasjon om dine rettigheter og refusjon (forbrukerradet.no).
  • Pakkereiser skal refunderes av reisearrangøren dersom Utenriksdepartementets reiseråd gjelder ditt reisemål og din reiseperiode.
  • Utgifter du har hatt og som du ikke får refundert av andre, kan du søke om å få dekket på reiseforsikringen din.

  Meld avbestilling av reise

  Hva dekkes ikke av reiseforsikringen?

  • Reiseforsikringen dekker ikke det som kan refunderes fra transportør/arrangør. Det er derfor viktig at reisen din avbestilles også til arrangør/reisebyrå/flyselskap, når du har bestemt deg for å avbestille reisen. Bekreftelse på avbestilling og refusjon fra reisebyrå skal du kunne fremlegge til forsikringsselskapet.
  • Reiseforsikringen dekker ikke flyskatten – denne er det flyselskapet som må tilbakebetale. 
  • Det er kun personer som er omfattet av reiseforsikringen som kan søke om erstatning. Personer som ikke er omfattet må rette kravet til sitt eget forsikringsselskap.

  PS! Mange av våre kunder velger å flytte reisen (ombooking) istedenfor å avbestille.

  Nærbilde pass

  Usikker på om du kan reise?

  Som kunde må du ta stilling til om du ønsker å avbestille, uavhengig om forsikringen dekker deg eller ei. Hvis du har vanlig flybillett og ønsker å avbestille fordi du er usikker (for eksempel på grunn av krigssituasjonen i Europa), så anbefaler vi å vente frem til et par uker før. Hvis du vet at du ønsker å avbestille og har pakkereise, er det best å avbestille så tidlig som mulig.

  For tiden er det mange som er usikre rundt bestilling av reise

  Tips: Sjekk alltid offisielle reiseråd og innreisekriterier før du bestiller reise til utlandet.​ Last ned myndighetenes app «Reiseklar» for å få viktig informasjon om landet du ønsker å reise til.

  Har flyselskapet endret eller kansellert reisen din?

  Dersom flyselskapet går konkurs, endrer eller kansellerer din reise uten å oppgi en kjent årsak er det ikke dekning for avbestilling på reiseforsikringen. ​ Flyselskap/reiseoperatør er ansvarlig for produktet du har kjøpt hos dem.

  Les om dine rettigheter når du har kjøpt flybilletter og gode råd når du skal ut og fly på Forbrukerrådet sine nettsider.

   Ha følgende informasjon klar når du fyller ut skademeldingsskjemaet:

   • Fødselsnummer til hovedforsikringstaker 
   • Avtalenummer hvis du er forsikret gjennom arbeidsgiver 
   • Hvor mye reisearrangør / transportør / hotell refunderer
   • Utlegg for reisen
   • Dato for reisen
   • Legeerklæring/dokumentasjon som bekrefter årsaken til avbestillingen
   • Kortinformasjon på kortet som reisen ble betalt med, slik som kortnummer, navn og fødselsdato på kortholder, sum betalt og belastningsdato

   Meld skaden

   Tilbake til andre reiseskader