Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

Fakta om Tryg

Milepæler

Tryg er Skandinavias største skadeforsikringsselskap med aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige. Vi har levert økonomisk og personlig sikkerhet for kundene våre i snart 300 år.

Vi er stolte av å være det største skadeforsikringsselskaper i Skandinavia. I Danmark nummer én og mens i Norge og Sverige er vi tredje største aktøren på markedet.

Hver dag sikrer våre ca 7.000 medarbeidere trygghet og verdi for mer enn 5,3 millioner kunder.

Med et bredt spekter av forsikringer til både privat, bedrift og industri, behandler Tryg årlig mer enn 1,6 million skader i Skandinavia.

I Norge har vi om lag 1700 ansatte. Sammen jobber vi for en tryggere og enklere hverdag for kundene våre. Det norske hovedkontoret vårt finner du i Bergen.

 

Markedsandeler: Danmark 22 %, Norge 13 %, Sverige 3 %

Markedsandel: Danmark 22 %, Norge 13 %, Sverige 3 %

 

 • Milepæler

  1731

  Etter den store bybrannen i København i 1728 da en fjerdedel av byen gikk opp i flammer og mange mennesker omkom, vokste det frem en sterk felles bevissthet om behovet for bedre sikkerhet og trygghet. Danmarks første forsikringsselskap, Kjøbenhavns Brand, etableres i 1731. Selskapet skifter i 1911 navn til Tryg.

  1880

  I Bergen har utenlandske forsikringsselskap en betydelig portefølje, men brannpremiene er svært dyre, og tar ikke hensyn til byens nye vannverk eller brannvesen. Ledende kjøpmenn i Bergen tar derfor saken i egne hender og etablerer skadeforsikringsselskapet Vesta, oppkalt etter den romerske gudinnen for arneilden og dermed også for hjem og familie.

  1884

  Vestas søster – livselskapet Hygea – etableres i Bergen.

  1900

  Det norske Brandassurance Selskab, som ble etablert i 1838, fusjoneres med Vesta.

  1901

  Storebrand og Vesta går sammen om å drive felles forsikringsvirksomhet i utlandet. Samarbeidet varer helt til 1940.

  1911

  Danmarks første forsikringsselskap, Kjøbenhavns Brand, skifter navn til Tryg.

  1916

  Under den store bybrannen i Bergen brant store deler av byen ned. Vesta og Hygeas nye hovedkontor fikk betydelige skader, og store deler av selskapet måtte derfor oppholde seg i midlertidige og leide lokaler helt frem til 1927.

  1923

  Vesta åpner opp for å forsikre automobiler.

  1940 – 45

  Andre verdenskrig skapte mange vansker og førte til mye ekstraarbeid. Samtidig avdekket krigsskadeoppgjørene en stor mangel på forsikring. Av 31000 skader på ting og gjenstander hadde 13000 av de skadelidte ingen forsikring, og flesteparten av de resterende 18000 hadde utilstrekkelig dekning. Alt i alt kom Vesta godt ut av krigsårene.

  1950

  Vesta har lenge hatt kontorer i Oslo og Bergen, men åpner nå sitt første avdelingskontor i Stavanger.

  1953

  Vesta etablerer avdelingskontor i Trondheim.

  1961

  Vesta åpner kontor i Kristiansand.

  1952

  Vesta plasserer ut den første livbøyen i Norge.

  1962

  Bergen Brandforsikringsselskab fusjonerer med Vesta.

  1966

  Sjøforsikringsselskapet Æolus fusjonerer med Vesta.

  1978

  Vesta overtar Norvegia-Pallas Forsikring.

  1989

  Det svenske selskapet Skandia kjøper Vesta. Vesta og Hygea skiller lag. Skandia danner livselskapet Vital Forsikring.

  1990

  Vesta stifter Dial Forsikring, i dag bedre kjent som Enter.

  1995

  Vesta blir hovedsponsor for Natteravnene i Norge.

  1997

  Vesta overtar Cornhills norske kundeportefølje.

  1998

  Vesta overtar Aktiv Forsikring.

  1999

  Det danske forsikringsselskapet Tryg kjøper Vesta.

  2000

  Tryg, Vesta og Unibank er med i dannelsen av Nordea.

  2002

  Stiftelsen Tryghedsgruppen i Danmark, kjøper Nordeas skadeforsikringsaktiviteter, det vil si Tryg og Vesta, og TrygVesta-konsernet etableres. TrygVesta blir det nye holdingsselskapet for skadeforsikringsaktiviteter i Finland, Estland, Polen, England, Danmark og Norge.

  2002

  TrygVesta kjøper Zurichs danske og norske forsikringsvirksomhet.

  2005

  TrygVesta lanserer sitt felles nordiske verdigrunnlag og noteres på børsen i København.

  2006

  TrygVesta åpner sin første svenske filial, Vesta Skadeförsäkring.

  2007

  TrygVesta er Nordens nest største skadeforsikringsselskap. Størst i Danmark, tredje størst i Norge, og vokser raskt i både Finland og Sverige. Konsernet har også datterselskapene Enter Forsikring i Norge og Dansk Kaution.

  2007

  Vesta skifter navn til TrygVesta.

  2009

  TrygVesta kjøper Moderna Försäkringar som har sine røtter i et av Sveriges eldste forsikringsselskap, Atlantica, som ble etablert i 1916.

  2010

  TrygVesta blir Tryg. Samtidig blir gamle Vesta sin tradisjonsrike livbøye en del av den nye logoen til Tryg i både Norge, Danmark og Finland. Det iøynefallende ikonet illustrerer tydelig hva selskapet står for.

  2017

  Tryg kjøper OBOS Forsikring.

  2018

  Tryg kjøper Troll Forsikring.

  2019

  Tryg inngår samarbeid med Danske Bank om forsikring- og banktjenester til hverandres kunder.

  2022

  Tryg kjøper Royal Sun Alliance sin nordiske virksomhet. Selskapet heter Codan i Norge og Danmark, og Trygg-Hansa i Sverige. Tryg er med det Skandinavias største forsikringsselskap med over 7000 ansatte i Norge, Danmark og Sverige.

  2022

  Den ikoniske livbøyen fyller 70 år. I dag henger det over 55 000 livbøyer i hele Norge. Hver livbøye har en livbøyefadder som passer på sin livbøye, og ser til at den til enhver tid er i god stand og klar til å redde liv om det skulle bli nødvendig.