Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Til deg med diesel på tanken

Små mikroorganismer som vokser i diesel kan forårsake store problemer i båtmotorer. Vi har noen enkle råd som kan hjelpe deg å unngå kompliserte og dyre avbrudd av båtsesongen.

En båt fyller diesel

Dieseldyr er lett å oppdage, litt større jobb å gjøre noe med, men enkelt å forebygge med biocid. En kork biocid årlig i tanken dreper mikrobene og holder til neste år.
Terje Fosaas, skadekonsulent i Tryg

Du har gjerne hørt om begrepet «dieseldyr»? Det dreier seg egentlig om infisert eller forurenset drivstoff, og kan i verste fall ødelegge båtsesongen for deg. Det som er utfordrende med utviklingen av dieseldyr i tanken er at det skjer gradvis og pågår over flere år.

Det første tegnet er gjerne at man oppdager et brunt belegg ved årlig skift av grovfilter. Det blir litt mer belegg år for år frem til man har en tjukk brun guffe som fyller hele filterhuset.

  • Bruk biocidtilsetning: Ved å bruke biocid vil de døde mikrobene fanges opp av filtrene uten at det utvikles mer av den «brune geleen» som medfører motorstopp før eller siden. Å tilsette biocid er spesielt viktig hvis båten ikke brukes regelmessig eller hvis den er utsatt for mye fukt.
  • Fyll drivstofftanken helt: En full drivstofftank kan bidra til å redusere kondens og fukt i tanken. Det er nemlig den som gir næring til utvikling av «dieseldyr».
  • Hold drivstofftanken ren: Det er viktig å holde drivstofftanken ren for å unngå at det bygger seg opp organisk materie som igjen kan tiltrekke seg mikroorganismer fra diesel. Fjern vann og sedimenter fra bunnen av tanken regelmessig ved hjelp av en vannseparator eller en dieselrenser.
  • Overvåk drivstofforbruket: Overvåk drivstofforbruket nøye for å oppdage problemer tidlig. Tilstoppede filtre eller redusert drivstofftrykk kan nemlig indikere at du har et voksende problem på tanken.
  • Bruk drivstoffet raskt: Unngå å lagre drivstoff over lengre perioder. Drivstoff som blir stående på tanken lenge kan gi næring til «dieseldyr».
  • Vedlikehold motoren regelmessig: Regelmessig vedlikehold av motoren og drivstoffsystemet kan bidra til å oppdage og forebygge problemer.