Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Test av sykkelhjelm for voksne

Sykkelhjelmene som er testet i hjelmtesten 2023

Vi har testet de mest populære sykkelhjelmene på det norske markedet. I denne testen får du vite hvilke hjelmer som er tryggest. 

Den norske hjelmtesten utføres årlig og er et samarbeid med Trygg Trafikk og Tryg Forsikring. Dette er en omfattende test med formål om å øke kunnskap om hvilke hjelmer som beskytter best mot hodeskade. 

Testen viser at det er stor forskjell på hvor godt sykkelhjelmene beskytter ved et fall. Hjelmene som har Mips-teknologi kommer best ut i testen og er derfor anbefalt.  

Slik tester vi sykkelhjelmene

Hjelmene utsettes for en rekke falltester og rangeres ut fra risiko for hjernerystelse ved kraftig slag. Vi gir hver hjelm en score fra en til fem, basert på følgende inndelinger: 

Fem stjerner: Hjelmen gir mindre enn 20 prosent risiko for hjernerystelse.

Fire stjerner: Hjelmen gir 20–40 prosent risiko for hjernerystelse.

Tre stjerner: Hjelmen gir 40–60 prosent risiko for hjernerystelse.

To stjerner: Hjelmen gir 60–80 prosent risiko for hjernerystelse.

En stjerne: Hjelmen gir 80–100 prosent risiko for hjernerystelse.

Sweet Protection - Trailblazer

Sweet protection trailblazer sykkelhjelm test

Testresultat: Sweet Protection Trailblazer er den hjelmen i testen med best resultater og oppnår dermed fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 19,28 prosent ved skrå støt. Som mange av hjelmene i testen har også denne Mips som rotasjonsbeskyttelse. 

Vekt: 325 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 1013 kr.

Sweet Protection - Ripper Mips

Sweet protection - Ripper Mips sykkelhjelm test

Testresultat: Sweet Protection Ripper Mips oppnår fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 19,91 prosent ved skrå støt. Dette er testens nest beste resultat, og de to hjelmene som kommer best ut i testen er begge fra Sweet Protection.

Vekt: 340 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 699 kr.

Lazer - Armor 2.0 Mips

Lazer - Armor Mips hjelm

Testresultat: Lazer Armor 2.0 Mips oppnår fire av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 27,07 prosent ved skrå støt. Dette er testens tredje beste resultat. Designet på hjelmen fra Lazer skiller seg litt ut fra de mer klassiske sykkelhjelmene i teste

Vekt: 260 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 948 kr.

Biltema - MTB Mips

Biltema MTB Mips sykkelhjelm hjelmtest

Testresultat: Biltema MTB Mips oppnår fire av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 29,09 prosent ved skrå støt. Av de to hjelmene fra Biltema som er med i testen, er det MTB Mips som kommer best ut. 

Vekt: 300 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 649 kr.

Lazer - Roller Mips

Lazer - roller MIPS hjelm

Testresultat: Lazer Roller Mips oppnår fire av fem stjerner med, en samlet risiko for hjernerystelse på 29,42 prosent ved skrå støt. Lazer har tre hjelmer med i testen, og det er hjelmene med Mips som har best resultat. 

Vekt: 230 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 1199 kr.

Abus - Pedelec 2 Ace Mips

Abus - Pedelec 2 Ace Mips

Testresultat: Abus Pedelec 2 Ace Mips oppnår fire av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 35,99 prosent ved skrå støt. De to hjelmene fra Abus er de eneste i testen som leveres med visir og ørevarmere. 

Vekt: 515 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 2995 kr.

Limar - Alben Mips

Limar - Alben Mips

Testresultat: Limar Alben Mips oppnår fire av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 36,95 prosent ved skrå støt. Denne hjelmen selges med og uten rotasjonsbeskyttelsen Mips, og det er versjonen med Mips som gjør det klart best i testen. 

Vekt: 260 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 799 kr.

Giro - Caden Mips

Giro -Caden Mips hjekm

Testresultat: Giro Caden Mips oppnår tre av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 46,78 prosent ved skrå støt. Dette er den eneste hjelmen i testen med Mips som får tre stjerner, de andre Mips-hjelmene har høyere scorer. 

Vekt: 335 g

Rotasjonsbeskyttelse: Mips

Testår: 2023

Pris: 1299 kr.

Biltema - SR matt sort

Biltema_matt_sort sykkelhjelm

Testresultat: Biltema SR oppnår tre av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 52,76 prosent ved skrå støt. Av hjelmene i testen uten rotasjonsbeskyttelse, er dette riktignok hjelmen som oppnår best resultat. Dette er også testens klart billigste hjelm. 

Vekt: 270 g

Rotasjonsbeskyttelse: Ingen

Testår: 2023

Pris: 150 kr.

Abus - Pendelec 2.0 Ace

Abus - Pedelec 2 Ace sykkelhjelm

Testresultat: Abus Pedelec 2 Ace oppnår to av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 69,58 prosent ved skrå støt. Denne hjelmen selges med og uten Mips, og det er denne versjonen uten Mips som oppnår det klart dårligste resultatet. Hjelmene fra Abus skiller seg ut da de leveres med visir og ørevarmere.

Vekt: 515 g

Rotasjonsbeskyttelse: Ingen

Testår: 2023

Pris: 2570 kr.

Limar - Alben

Lmar alben sykkelhjelm

Testresultat: Limar Alben oppnår to av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 69,79 prosent ved skrå støt. Denne hjelmen selges med og uten Mips, og det er denne versjonen uten Mips som oppnår det klart dårligste resultatet. 

Vekt: 275 g

Rotasjonsbeskyttelse: Ingen

Testår: 2023

Pris: 599 kr.

Lazer - Tonis KinetiCore

Lazer Tonis KinetiCore sykkelhjelm

Testresultat: Lazer Tonis KinetiCore oppnår to av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 71,67 prosent ved skrå støt. Hjelmen har ikke Mips og er testens letteste. 

Vekt: 240 g

Rotasjonsbeskyttelse: Ingen

Testår: 2023

Pris: 899 kr.

Sweet Protection - Ripper

Sweet Protection Ripper sykkelhjelm

Testresultat: Sweet Protection Ripper oppnår to av fem stjerner, med en samlet risiko for hjernerystelse på 72,81 prosent ved skrå støt. Dette er det dårligste resultatet i testen. Merk at tilsvarende hjelm med Mips fra Sweet Protection, er testens vinner. Dette viser at Mips fungerer godt som beskyttelse for hodet ved skrå støt. 

Vekt: 315 g

Rotasjonsbeskyttelse: Ingen

Testår: 2023

Pris: 500 kr.

mips illustrertHva er Mips? 

Veldig forenklet er Mips en hjelm i hjelmen. Dette ekstra laget inne i hjelmen er med på å redusere rotasjonen ved et fall. Altså, hvis du faller og har en Mips-hjelm på hodet, vil hjelmen få en større rotasjon enn Mips-skallet inne i hjelmen. Med andre ord får ditt hode mindre rotasjon enn selve hjelmen.

Dette er en svensk teknologi og blir stadig mer utbredt, da hjelmer med Mips gir gode resultater i falltester.

Konklusjon

Hjelmene som kommer best ut i testen er Sweet Protection Trailblazer og Sweet Protection Ripper Mips. Bruker du en av disse hjelmene er det mindre enn 20 prosent risiko for hjernerystelse ved et kraftig sammenstøt.

Den norske hjelmtesten viser at det er stor variasjon i hvor godt hjelmene beskytter mot hodeskade.

Åtte av hjelmene i testen har rotasjonsbeskyttelsen Mips. Det er også disse åtte hjelmene som har best resultat. Mips viser derfor å utgjøre en betydelig forskjell i beskyttelse av hodet.