Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Slik sikrer du deg mot dårlige leietakere

I høst vil titusenvis av nye leietakere flytte inn i leiligheter, hybler og bokollektiv. De fleste er studenter, men ikke alle. Et leieforhold pleier som regel å gå smertefritt, men i noen tilfeller ender utleier opp med en ekstraregning på flere tusen kroner.

Nærbilde av at en person tar i mot en nøkkel

– Vi opplever at mange huseiere som leier ut tror at deres vanlige innbo- og villaforsikring også dekker tyveri og skadeverk forårsaket av leietakere. Men det gjør den ikke, og tidvis ser vi at utleier sitter igjen med regningen etter at leietaker har misligholdt leieavtalen. Det kan bli dyrt hvis en selv må dekke skadeverk, manglende husleie samt utkastelse, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

Unngår bekymringer ved utleie

En ordinær boligforsikring dekker i utgangspunktet ikke skader forårsaket av leietaker, men kun brann, vannskader og lignende. Tryg Forsikring lanserte derfor i fjor en egen forsikring spesielt for boligutleie.

For bare noen hundrelapper i året dekker utleieforsikringen både tyveri og skadeverk forårsaket av leietaker og leietakers gjester, ubetalt husleie og eventuelle utgifter i forbindelse med utkastelse.

 

Utleieforsikringen har blitt svært godt mottatt av våre kunder. Mange var bekymret for å leie ut og fant ikke en forsikring som kunne sørge for at de ikke tapte penger på utleieboligen eller leiligheten om noe galt skulle skje. Med utleieforsikringen er man sikret i forhold til nesten alt som kan gå galt i et leieforhold
Espen Opedal

Ta bilder før innflytting

Primærmålgruppen for denne dekningen er de som driver med tradisjonelt utleie – altså av hele huset eller en hybelleilighet. I tillegg til skriftlig husleiekontrakt anbefales det sterkt å ta bilder av utleieenheten før leieforholdet tar til. Utleieforsikringen kan også brukes av de som driver kortidsutleie.

– Utleie gjennom tjenester som Airbnb kan også ha nytte av denne dekningen, men alt innholdet passer ikke for dem, slik som erstatning av tapt husleie og dekning av utgifter knyttet til utkastelse. Ved kortidsutleie via Airbnb har denne tjenesten en egen «hærverk-forsikring» som kan hjelpe utleier, sier Opedal.

Erstatning opptil 500.000

Med utleieforsikringen får utleier dekket skadeverk på bygninger og hageanlegg samt innbo og løsøre på forsikringsstedet, utført av leietaker eller leietakers gjester. Erstatningen er begrenset til 500.000 kroner per skadetilfelle.

Den dekker også tyveri og underslag av innbo og løsøre på forsikringsstedet, utført av leietaker eller leietakers gjester. Dersom leietaker ikke betaler i henhold til avtalen dekker den maksimalt tapt husleie tilsvarende 6 måneders husleie.

Dersom leieboer ikke flytter ut av bolig når leieforhold er avsluttet dekker utleieforsikringen utgifter i forbindelse med utkastelse med inntil 20.000 kroner.