Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Slik blir du klar for ny MC-sesong

Mange er ivrige etter å komme seg på to hjul igjen etter vinteren. En god sjekk av utstyr og vedlikehold gjør at du kan nyte opplevelsen og slippe unødvendige situasjoner.

Mann sitter på autovern ved siden av parkert motorsykkel

Husk at det kan ligge igjen grus eller sand mange steder etter strøing om vinteren, noe som kan gi dårlig veigrep eller lang bremselengde.
  • Ta gjerne en vårsjekk hos forhandler hvis du ikke er dreven på mekanikk selv. Da vet du at sykkelen er driftssikker. Problemer med sykkelen i fart kan skape farlige situasjoner.
  • Hvis du gjør sjekken selv, sørg for å sjekke batteri, lys, olje, filter, bremser, dekk, kjede og drev. Vasking av sykkelen er også en viktig del av vedlikeholdet, og sørg for å smøre alle bevegelige deler med riktig middel.
  • Husk at etter vinteren kan det være steder som har dårlig asfalt eller har fått hull i veibanen. Det kan også ligge igjen grus eller sand mange steder etter strøing om vinteren, noe som kan gi dårlig veigrep eller lang bremselengde.
  • Sørg for å være synlig og gjør deg forstått i trafikken. Motorsykler er ikke like synlige som biler. Bruk lys og blinklys, og ha gjerne en refleksvest på deg når du kjører.
  • Gode dekk er svært viktig på to hjul. Dekkenes kontaktpunkt med asfalten er på størrelse med et kredittkort. Godt grep og riktig lufttrykk er derfor avgjørende for en trygg MC-sesong.
  • Er du rusten etter vinteren? Kjør ekstra pent og varsomt på første tur og venn deg til det å kjøre på to hjul igjen. Kald og våt veibane tidlig i sesongen kan gi et helt annet grep enn du hadde på sensommeren i fjor.
  • Utstyr er viktig. Det er det som står mellom deg og bakken eller andre gjenstander hvis du skulle være så uheldig å oppleve fall eller sammenstøt. Sørg for å ha god hjelm, og robuste støvler og hansker. Husk også at en hjelm ikke varer evig, men bør skiftes ut hvis den har vært i bruk lenge.
  • Vær riktig forsikret. Med kasko og vår MC Ekstra er du dekket for blant annet erstatning ved maskinskader og fritak for bonustap ved velteskade på parkert motorsykkel. Du kan lese mer om MC Ekstra via boksen under.