Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Se opp for våryre tohjulinger

Når våren er ankommer og veiene blir isfrie og tørre – da dukker også motorsykler og mopeder opp. Det kan komme litt brått på bilister som gjennom vinteren har hatt fått ha veiene stort sett for seg selv.

Nærbilde av sidespeil på bil, med en motorsyklist som nærmer seg bakfra

«Det er flest ulykker om våren. Da er bilførerne uvante med tohjulinger, og motorsyklistene er i tillegg litt rustne etter en lang vinter uten kjøring»
Bård Vikestad, daglig leder i Norsk Motorcykkel Union

Hvert år blir mange motorsyklister drept og skadd i kollisjoner med biler. Tohjulingene utgjør under ti prosent av bilparken i Norge, og de fleste er kun på veiene i sommerhalvåret. Likevel utgjør de cirka 15 prosent av dødsulykkene i trafikken og er med andre ord overrepresentert.

Motorsyklister er langt mer sårbare i trafikken enn bilførere. Mens bilførere er beskyttet av bilens karosseri, setebelter og airbag, har motorsyklister kun hjelm og verneutstyr. En ulykke som kan forårsake en liten bulk på en bil, kan være nok til å skade en motorsyklist for livet.

Tips til bilførere:

 • Vær oppmerksom på at nå er motorsyklister og mopeder på veiene.
 • Overhold vikeplikten din.
 • Vær bevisst på at det kan være vanskelig å bedømme motorsyklisters avstand og hastighet. Bilister tror ofte at motorsyklisten er lengre unna og har lavere hastighet enn det de faktisk har. En bråbrems eller overraskelse kan være nok til at en fører mister kontroll over tohjuling.
 • Husk at en motorsykkel kan skjules av bilens A-stolpe (stolpen fra biltaket til panseret mellom frontruta og sideruta).
 • Hold til høyre i kø, slik at motorsyklister lettere kan kjøre mellom bilrekkene.
 • Husk at trafikken er et samspill og ikke en konkurranse.

Tips til motorsyklister:

 • Se opp for singel og sand som kan ha blitt brukt til å strø med i vinter. Det kan gi sladd eller økt bremselengde.
 • Hvis du ikke har kjørt i vinter, så ta noen rolige test-turer for å bli vant til tohjulingen din.
 • Husk at bilførere har vent seg til å være alene på veiene. Vær oppmerksom på at de ikke nødvendigvis overholder vikeplikten eller klarer å bedømme din fart og avstand. Det er riktignok bilførers ansvar, men din helse.
 • Bruk blinklys alltid slik at andre forstår dine intensjoner i trafikken. Husk at du beveger deg kjappere og smidigere i trafikken enn andre, noe som kan komme brått på både bilister og mykere trafikanter.
 • Bli sett og bruk lys. Selv om du har en stilig MC-jakke eller dress, så bruk gjerne refleksvest eller et annet plagg som gjør deg lett synlig.