Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Pass på dette før du reiser

I god tid før ferien anbefaler vi deg å blant annet sjekke destinasjonens sikkerhetssituasjon, helseforhold og krav til vaksinasjoner.

Norsk pass

Sikkerhet

 • Undersøk sikkerhetssituasjonen for ditt reisemål. Dette gjelder særlig dersom du skal til land i Midtøsten, visse steder i Asia, Afrika og Mellom- og Sør-Amerika. På Utenriksdepartementets hjemmesider kan du få aktuelle råd og veiledning.

 • Utarbeid en reiseplan med nødvendige opplysningen om destinasjoner, kontaktinformasjon og telefonnumre. Gi den videre til familie/venner. Omfatter reisen opphold utenfor allfarvei, sjekk muligheter for bruk av mobiltelefon og andre kommunikasjonsmidler. Husk å ta med førstehjelpsutstyr og livsviktig medisin, det kan være vanskelig å nå fram om et uhell oppstår.

 • Registrer reisen din hos Utenriksdepartementet. Da blir det lettere for UD å få kontakt med deg om noe alvorlig skulle skje der du er

Helseforhold

 • Kontakt din lege eller undersøk med Folkehelseinstituttet om du må ta spesielle vaksiner eller malariapiller ved reiser til ønsket destinasjon. Ta vaksinene i god tid før du reiser.

 • Reduser risikoen for mageproblemer og diaré ved å få i deg noen melkesyrebakterier (Idoform eller lignende produkter).

Bilen

Skal du på bilferie, må du alltid sørge for at bilen er forsvarlig pakket.

 • Legg de tyngste baggene og koffertene lengst fremme i bagasjerommet. Dette gjør at vekten fordeler seg på midten.

 • Sørg for at det ikke ligger løse gjenstander på hattehyllen eller i baksetet. Ved en hard oppbremsing kan de løse gjenstandene medføre alvorlige skader.

 • Husk alltid å ta med en skademelding. Den er med på å sikre at du får alle nødvendige opplysninger ved uhell.

Se om du har riktig bilforsikring

Boligen din

Før avreise er det viktig å sikre boligen. Det handler om å gi tyven inntrykk av at noen er hjemme.

 • Lås alltid alle ytterdører og lukk alle vinduer når du forlater hjemmet.

 • Samarbeid med naboer og sørg for tilsyn av boligen når du er borte.

 • Gjør det vanskelig for tyven å bryte seg inn. Monter FG-godkjente låser, og ikke legg nøkkelen på "et lurt sted" utenfor huset.

Se om du har riktig innboforsikring

Reiseforsikring

Sørg for at du har den rette reiseforsikringen før reisen starter.

Skal du på aktiv feire med for eksempel dykking, rafting eller lignende, er det svært viktig at forsikringen er i orden. 

Se om du har riktig reiseforsikring