Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Ønsker forbud mot privat fyrverkeri

Flere og flere skader seg på nyttårsfyrverkeriet, og årlig går verdier for 50-60 millioner kroner opp i brann.

Mann tenner på fyrverkeri i en gate i et boligstrøk

Pinneraketter ble forbudt for ti år siden, og nå vil Tryg Forsikring ha et totalforbud for oppskyting av fyrverkeri for private. 

– Prisen for nyttårsfeiringen er blitt for høy, sier Espen Opedal, sjef for Tryg Forsikring i Norge.

De siste årene har det vært mellom 50 og 70 ulykker med personskade etter nyttårsfyrverkeri, ifølge tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB. Årets skadetall er ikke klare ennå, men den foreløpige oversikten viser at antall alvorlige øyeskader er nesten doblet fra i fjor til i år. 

Vi skal feire det nye året, men når så mange blir alvorlig skadet av fyrverkeri mener vi et forbud er på sin plass.

Branner for hundretalls millioner

I tillegg til personskadene kommer de materielle verdiene som går tapt når fyrverkeri kommer på avveie. For nyttårsaften og 1. januar er det de siste åtte årene registrert over 1500 brannskader på bygninger til en erstatningsverdi av nær en halv milliard kroner. Det viser beregninger Tryg har gjort med utgangspunkt i egne tall samt tall fra Finans Norge. 

– Samfunnet betaler mer enn 60  millioner kroner for nyttårsfeiringen hvert år. Fyrverkeri er eksplosiver, og selv små mengder kan gi livsvarige personskader eller forårsake branner med store skader. For ti år siden kom forbudet mot pinneraketter, nå bør vi utvide forbudet til å gjelde alt fyrverkeri, sier han. 

70 prosent vil ha forbud

Tryg-direktøren får støtte i en fersk meningsmåling utført av NITO, som viser at 70 prosent av de spurte vil forby privat fyrverkeri dersom kommunen arrangerer et offentlig fyrverkeri.

– Vi mener dette er veien å gå. La kommunene arrangere fyrverkeriet, så kan voksne og barn feire med stjerneskudd i hånden og et trygt fyrverkeri på himmelen. Vi slipper at personer blir kvestet for livet, og vi unngår nyttårsbranner som ødelegger hus og hjem, sier Espen Opedal i Tryg Forsikring.