Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Norgesferie med god reiseforsikring

Mange vil ta sommerferien i Norge, og for de aller fleste vil reiseforsikringen ha samme dekning på ferie i Norge, som i utlandet. 

To barn med ryggsekk ser ut over en fjord fra fjellet

Det er ingen grunn til ikke å ha reiseforsikring også når man ferierer her hjemme. Vår beste reiseforsikring dekker i tillegg dagsreiser i Norge. Har du innboforsikring dekker den brann hvor som helst i Norge, samt tyveri og skadeverk på barnevogn, sykkel og sykkeltilhenger. Tar du bilferie i Norge har du også dekning for tyveri eller innbrudd i bil med vår beste innboforsikring.
Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring

Uforutsette hendelser på ferie

Som alle vet kan det skje uforutsette hendelser på reise, både i utlandet og her hjemme. Da kan reiseforsikringen være god å ha. Forsinkelse i reiseruten, forsinket bagasje og tyveri eller skadeverk på reisegods er eksempler på skadetilfeller som kan oppstå og føre til merutgifter. Ved sykehusinnleggelse og hjemtransport vil man også ha rett på erstatning for reiseavbrudd. Reiseforsikringen vil gjelde som normalt ved disse tilfellene.

– Mange vil trolig booke leiebil, og da er egenandelen ved skade eller tyveri av bilen dekket via vår beste reiseforsikring. Avbestilling av reiser som skyldes sykdom dekkes også hvis du  har fått pålagt smittekarantene på grunn av smittesporing eller fra offentlige helsemyndigheter, men avbestilling av innenlandsreiser som følge av koronaviruset ellers er ikke omfattet, sier han.

Dekker sykdom og hjemtransport

På Norgesferien dekker reiseforsikringen også nødvendige utgifter som skyldes akutt sykdom eller ulykke. Det kan dreie seg om legehjelp, medisiner eller sykehusopphold. Den dekker også nødvendig hjemtransport ved at du eller noen i din nærmeste familie rammes av plutselig og alvorlig sykdom, ulykke eller død.

– På reiser i Norge vil man ha dekning for utgifter ved forsinket avgang og forsinket fremmøte. Man er også dekket for skade på og tap av personlig reisegods ved for eksempel tyveri, ran og skadeverk og merutgifter som påløper ved forsinket bagasje. I tillegg dekkes tap av billetter, pass og penger, sier Brandeggen.

Trygs reiseforsikring er nå utvidet til å gjelde som vanlig på reiser i EU, Schengen og Storbritannia. Det vil si at du kan reise med gyldig reiseforsikring uavhengig av reiseråd, gule/røde land og vaksinert/ikke-vaksinert. I resten av verden er det reiseråd fra Utenriksdepartementet (UD) som avgjør om forsikringen er gyldig. Du kan til enhver tid lese våre oppdaterte retningslinjer rundt koronaviruset her.