Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

 1. Tryg Magasinet

Slik sikrer du mobilen din

Vi blir stadig mer avhengig av mobilen vår, og den inneholder mye viktig informasjon. Bilder, telefonnummer, kredittkortopplysninger, passord og innloggingsdata er bare noe av informasjonen som ligger lagret på telefonene våre.

Mobiltelefon i hånden til en mann

Mobiltelefonen er også dyr, og kan i noen tilfeller koste over 10.000 kroner, noe som gjør den til en attraktiv gjenstand for tyveri. Ved å sørge for å ha riktig mobilforsikring, samt ta noen forhåndsregler ved mobilbruk, har du et godt utgangspunkt dersom noe skulle skje med telefonen.
 

Mobilforsikring

Når du kjøper ny mobil, PC eller andre elektroniske produkter, blir du veldig ofte tilbudt en tilleggsforsikring. Men trenger du det egentlig? Vår anbefaling er å sjekke dine eksisterende forsikringer først. Har du for eksempel reise- eller innboforsikring, er du kanskje allerede godt dekket, og at gevinsten ved en tilleggsforsikring er liten.

Følgende forsikringer kan dekke mobiltelefonen ved tap, skade eller tyveri.

Innboforsikring Ekstra

Vår beste innboforsikring, Innbo Ekstra, kan dekke plutselige skader og tyveri av mobiltelefonen, dersom hendelsen finner sted innenfor Norden.

Les mer om innboforsikring

Reiseforsikring

Vår reiseforsikring dekker tyveri eller ran av mobiltelefonen din på ferie. Reiseforsikringen kan også dekke skade på reisegods som følge av brann og vannlekkasje. Skader utført av annen person kan også være dekket.

Les mer om reiseforsikring

Verdigjenstandsforsikring

Har du en telefon til over kr. 10.000? Da kan du vurdere om du bør ha en verdigjenstandsforsikring. Denne dekker skader som skjer både hjemme og på reiser i hele verden. Verdigjenstandsforsikring er den eneste forsikringen som også dekker gjenstander som er gjenglemt eller forsvunnet.

Les mer om verdigjenstandsforsikring
 

Få hjelp ved ID-tyveri

Er du fordelskunde hos oss, hjelper vi deg ved mistanke om identitetstyveri. Du kan også få hjelp dersom noen misbruker identiteten din i sosiale medier.

Les mer om Tryg ID
 

Slik sikrer du innholdet på mobilen

 1. Lås telefonen
  Sørg for å låse telefonen din med PIN-kode og selvvalgt kode på telefonen din. Det kan også være lurte å aktivere fingeravtrykksfunksjonen på telefonen din. Har du mønsterkode kan det være lurt å tørke av skjermen innimellom for å hindre at koden er synlig. 
   
 2. Aktiver automatisk oppdatering av apper operativsystem
  Sørg for at telefonen har de siste oppdateringene, både apper og operativsystem. Nye sikkerhetsoppdateringer kan hindre uønsket hacking av mobiltelefonen og sørger for at mobilen har installert det siste av sikkerhetsoppdateringer.
   
 3. Installer programvare som lar deg spore enheten om den blir borte
  iPhone har sporingsverktøyet «Finn min iPhone» som kan aktiveres direkte på telefonen. Man kan også laste ned slike verktøy til andre telefoner.
   
 4. Last kun ned pålitelige apper fra pålitelige kilder
  Sørg for å laste ned fra pålitelige appleverandører, og pass på hvilken informasjon du gir appen tilgang til. Det er for eksempel ikke alle apper som trenger tilgang til din kontaktliste for å fungere optimalt.
   
 5. Bruk fjernslettingsverktøy
  Om man mister telefonen og er redd for at informasjon og innhold skal komme på avveie kan man aktivere fjernslettingsverktøyet på telefonen.
   
 6. Ta sikkerhetskopi av alt du ikke vil miste
  Sørg for å ta sikkerhetskopi av telefonen din. Dette kan hjelpe deg dersom mobilen din kommer på avveie og du må slette alt innholdet.
   
 7. Bruk mobilen din som om det var et bankkort
  Ikke legg mobiltelefonen din fra deg, eller lån den bort uten at du har tilsyn med den. Ikke fortell noen pinkoden din. Mange har tilgang til både nettbanken, e-posten, facebook-kontoen og til og med mobile-pay på telefonen sin. Og om denne informasjonen kommer på avveie kan det skape problemer for deg.

Kilde: www.norsis.no (Norsk senter for informasjonssikring)
 

Beregn pris på forsikring