Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Kun én av ti bruker hjelm i akebakken

De siste årene har det vært flere akeulykker med tragisk utfall, og hvert år blir mange alvorlig skadd i akebakken. I en spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer kun én av ti at de alltid bruker hjelm i akebakken.

To barn akeri snøen

Å komme susende ned en isete akebakke i høy hastighet uten hjelm er risikosport. Faller man av eller kjører inn i noe kan hodeskadene bli alvorlige. Mange hodeskader kunne vært unngått eller redusert ved bruk av en alpinhjelm.
Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring

Flertall ønsker hjelmpåbud i skibakken

I spørreundersøkelsen utført av YouGov, svarer 66 prosent at de ønsker et hjelmpåbud i skibakken, mens kun 28 prosent ønsker et påbud i akebakken.

– Fra et sikkerhetsperspektiv er det ingen tvil om at hjelm burde vært obligatorisk der det er aktiviteter med stor fare for sammenstøt i høy fart. I Sverige bruker nesten alle hjelm i ski- og akebakken og tidligere forskningsrapporter viser at vel 3000 barn blir såpass hardt skadd i akeulykker at de ender på sykehus eller legevakt, sier Setnes.

– Bruk hjelm på akematte

Spørreundersøkelsen avdekker at de fleste skiller mellom ski- og akebakken. Mens kun 13 prosent svarer at de ikke ønsker hjelmpåbud i skibakken er det hele 58 prosent som svarer nei eller vet ikke på spørsmål om hjelmpåbud ved bruk av akebrett eller kjelke.

– Ta slike akematter hvor mange barn gjerne sitter tett sammen på en matte hvor farten kan bli veldig høy. Mattene er vanskelig å styre eller bremse, og går noe galt er faren for sammenstøt og hodeskader veldig stor. Selv om det ikke alltid er nødvendig med hjelm når en aker, er det i slike situasjoner viktig og riktig å bruke hjelm, sier Setnes.