Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Høstkampanje! Nå får du 20 % nettrabatt på forsikringer hos Tryg. 

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer
Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

  1. Tryg Magasinet

Kun én av ti bruker hjelm i akebakken

De siste årene har det vært flere akeulykker med tragisk utfall, og hvert år blir mange alvorlig skadd i akebakken. I en spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer kun én av ti at de alltid bruker hjelm i akebakken.

To barn akeri snøen

Å komme susende ned en isete akebakke i høy hastighet uten hjelm er risikosport. Faller man av eller kjører inn i noe kan hodeskadene bli alvorlige. Mange hodeskader kunne vært unngått eller redusert ved bruk av en alpinhjelm.
Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring

Flertall ønsker hjelmpåbud i skibakken

I spørreundersøkelsen utført av YouGov, svarer 66 prosent at de ønsker et hjelmpåbud i skibakken, mens kun 28 prosent ønsker et påbud i akebakken.

– Fra et sikkerhetsperspektiv er det ingen tvil om at hjelm burde vært obligatorisk der det er aktiviteter med stor fare for sammenstøt i høy fart. I Sverige bruker nesten alle hjelm i ski- og akebakken og tidligere forskningsrapporter viser at vel 3000 barn blir såpass hardt skadd i akeulykker at de ender på sykehus eller legevakt, sier Setnes.

– Bruk hjelm på akematte

Spørreundersøkelsen avdekker at de fleste skiller mellom ski- og akebakken. Mens kun 13 prosent svarer at de ikke ønsker hjelmpåbud i skibakken er det hele 58 prosent som svarer nei eller vet ikke på spørsmål om hjelmpåbud ved bruk av akebrett eller kjelke.

– Ta slike akematter hvor mange barn gjerne sitter tett sammen på en matte hvor farten kan bli veldig høy. Mattene er vanskelig å styre eller bremse, og går noe galt er faren for sammenstøt og hodeskader veldig stor. Selv om det ikke alltid er nødvendig med hjelm når en aker, er det i slike situasjoner viktig og riktig å bruke hjelm, sier Setnes.