Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

For informasjon om skogbrannene på Rhodos, se denne siden.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Hva er poenget med verdigjenstandsforsikring?

Har du lest eller hørt noen si at en verdigjenstandsforsikring er tull hvis man har reise- og innboforsikring? Det er en sannhet med modifikasjoner. Vi forklarer hvorfor.

Verdigjenstander liggende på et skrivebord

Samler du på dyre klokker eller kunst? Har du arvet antikviteter eller en bunad? Eller driver du kanskje med en hobby som krever litt dyrt utstyr som golf, sportsfiske eller sykling? Da bør du sette deg inn i hva som er dekket med reise- og innboforsikringen din, og vurdere om du burde ha en verdigjenstandsforsikring i tillegg.

Dette dekkes av en innboforsikring

En innboforsikring dekker eiendelene dine når de er i hjemmet ditt eller på eiendommen din. Med en innboforsikring får du typisk erstatning ved en brannskade, vannskade eller innbrudd og tyveri. Har du en toppdekning, som vår Innbo Ekstra, så dekkes gjerne enkeltgjenstander med en sumbegrensning også utenfor bostedet ditt i de samme type skadetilfeller, men da kun innenfor Norden.

Dette dekkes av en reiseforsikring

Verdigjenstander vil kunne være dekket av reiseforsikringen din. Men stort sett er det en øvre grense på verdien av gjenstander som er dekket, i tillegg til at det kan være en øvre grense for hvor mye som dekkes per person. Avhengig av hvilken type reiseforsikring du har, så vil de beste gjelde også på fritiden. Det vil si at den gjelder så lenge du ikke er hjemme eller på jobb, men fremdeles med sumbegrensninger.

I tillegg er det kun bestemte typer skader som er dekket på en reiseforsikring. Særlig er det begrenset hva som er dekket hvis du selv har skyld i at gjenstanden har blitt skadet, såkalt uflaksskader.

Dette dekker en verdigjenstandsforsikring i tillegg

Bunad

En bunad kan fort koste 40.000 kroner når man tar med sølv og sko, mens herrebunader gjerne koster enda mere. Når man kler seg til fest med et så dyrt antrekk er det godt å vite at en rift i skjorten, flekker fra mat og drikke eller svimerker vil være dekket av en egen forsikring. Slike hendelige uhell vil kun være dekket av innboforsikringen hvis det skjer hjemme, mens reiseforsikringen ikke vil dekke slike typer skader.

Sykkel og el-sykkel

Mange har sykkel som hobby og investerer gjerne i en dyrere sykkel eller el-sykkel. En innboforsikring vil da kun dekke opp til en begrenset sum på hjemstedet, og kun hvis det er snakk om tyveri eller hærverk. En reiseforsikring vil i noen tilfeller kunne dekke sykkel opp til en sumbegrensning. Har du en egen verdigjenstandsforsikring på en dyrere sykkel er du dekket for det aller meste, også hvis du er med i sykkelritt. Du kan også kjøpe en slik forsikring til el-sykkel eller elektrisk sparkesykkel.

Andre verdigjenstander

Har du eiendeler som koster litt og som du ofte tar med deg ut av huset så bør du vurdere en verdigjenstandsforsikring. Hovedregelen er at slike gjenstander er dekket av innboforsikringen når de befinner seg i hjemmet ditt. I bestemte skadetilfeller vil de også være dekket utenfor hjemmet ditt av en reiseforsikring, men da med en sumbegrensning.

Vi anbefaler at du vurderer å ha en egen forsikring på verdifulle gjenstander som:

  • Golfutstyr
  • Fiskeutstyr
  • Dyre smykker
  • Verdifulle klokker
  • Musikkinstrumenter
     

Beregn pris

Få et tilbud