Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Har din refleks gått ut på dato?

Som så mye annet kan også reflekser gå ut på dato. Det overrasker mange.

Reflekser

En husholdning har ofte mange reflekser liggende på ulike steder i huset. Ofte er disse refleksene gamle, og da kan effekten være svært dårlig.

Levetiden på en refleks kan være så lite som ett år dersom den er utsatt for mye slitasje.
Øyvind Setnes, Forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring

En gammel refleks kan med andre ord være en falsk trygghet.

- Bruker du eller barnet ditt en refleks som er slitt, vil dette redusere synligheten kraftig. Barneklær og treningsklær har ofte integrerte reflekser.  Disse er ekstra utsatt for slitasje fordi dette er klær som får røff behandling og som vaskes ofte.

Slik sjekker du refleksene

Folk er alt for dårlige til å sjekke om refleksene er ok. Dette kan du enkelt teste ute i mørket, eller i et mørkt rom.

- Gå inn på et mørkt rom og skru av lyset. Har du en ny refleks kan du enkelt finne ut om det er på tide å bytte ut de gamle refleksene ved å lyse på dem og sammenligne, sier Setnes.

Han anbefaler å kjøpe reflekser med CE-merke.  Dette merket viser at refleksen oppfyller de Norske kravene for minimumsrefleksjon.


 

Voksne er sløve

Kun fire av ti voksne bruker refleks viser tall fra Trygg Trafikk.

- Mørketiden er allerede i gang og refleks er et svært enkelt og forebyggende tiltak for å bli synlig. Ofte er foreldre flink å passe på barna, men glemmer seg selv.

Med refleksivest blir du sett på 140 meters avstand. Dette betyr at i et område med 50-sone, har bilføreren ti sekunder i stedet for to sekunder til å reagere.

- Dette illustrerer hvor viktig det er å gjøre seg synlig for trafikken. Er du synlig kan det enkelt og greit være forskjellen på liv og død.

Gatelys er falsk trygghet

Tror du at gatelysene gjør deg synlig nok? Da tar du feil.

- Når det er mørkt ute er det vanskelig for bilisten å se deg selv i gatebelysning. Hvis det i tillegg regner, blir det enda vanskeligere å oppdage deg langs veien, Setnes.

Tips til god refleksbruk

  • Refleksen bør henge i knehøyde for å motta mest mulig lys fra billyktene.
  • Reflekser som beveger seg når du bruker dem synes best.
  • Bruker du to reflekser blir du sett fra begge sider når du krysser veien.
  • Riper svekker refleksjonsevnen, så bytt ut gamle reflekser.
  • Refleksvesten blir dårligere ved vask og bør byttes årlig ved jevnlig bruk.
  • Alle godkjente reflekser skal være merket med CE EN 13356.