Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Håkon ble hedret for heltedåd

Håkons raske reaksjon og bruk av livbøyen reddet en annen ung mann fra å drukne en natt i september. Han ble hedret for heltedåden av både Tryg og Norges Livredningsselskap.

Ung mann med blomsterbukett og diplom

Håkon Olsen (24) lå våken en mørk septembernatt i høst da han hørte et skrik utenfor. Han gikk umiddelbart utenfor, og løp langs bryggen på de nybygde boligene langs Puddefjorden i Bergen.

– Jeg kunne ikke helt lokalisere hvor skrikene kom fra, men jeg skjønte i alle fall at dette var alvorlig, forteller Olsen.

Brukte livbøyen for å redde et liv

– Etter hvert skjønte jeg at ropene kom fra sjøen, under bryggen.

Heldigvis hadde vi i borettslaget akkurat fått opp to livbøyer fra Tryg, så jeg løp alt jeg kunne for å hente en og tok ut kolben med tau da jeg løp tilbake til mannen.

Håkon prøvde så å roe ned mannen som lå i sjøen, og kastet bøyen etter lyden av ropene. Det var mørkt og helt umulig å se noen i vannet. Til slutt fikk den ungen mannen i sjøen tak i bøyen.

– Han var så sliten at jeg var redd han ville miste taket. Jeg trakk ham rolig langs bryggen og bort til en grunne hvor jeg hoppet ned. Derfra kunne jeg dra ham opp av sjøen. Flere naboer kom til med varme tepper og ringte ambulanse.

Igjen satt en skjelven ung mann, som hadde reddet en annen ung manns liv.

– Å redde et liv er en fantastisk følelse, og jeg har tenkt mye på det i etterkant. Jeg fikk ikke sove den natten forteller Håkon. 

Ble hedret som helt

Kun noen måneder etter den dramatiske hendelsen ble Håkon hedret i Trygs lokaler. Representanter fra Norges Livredningsforbund, Tryg og pressen var tilstede. Håkon mottok ros og tale både fra Livredningsselskapet og Monica Rimestad fra Samfunnsansvar i Tryg, i tillegg til en hilsen fra leder for Industri i Tryg, Tone Hjulstad. 

-Ved hjelp av din innsats og pågangsmot har du reddet en ung manns liv, og vi tildeler deg herved Norges Livredningsforbunds diplom for drukningsdåd, uttalte Bjørg Krabbedal, visepresident i Livredningsforbundet.

I tillegg ble det overrakt blomster, ulike gaveartikler fra både Tryg Forsikring og Livredningsselskapet.

«Hadde det ikke vært for Håkon sin snartenkte handlemåte, kunne hendelsen fått en tragisk utgang. Hovedstyret i Norges Livredningsselskap berømmer Håkon Olsen for fremragende utført jobb og gratulerer med innsatsen», heter det i begrunnelsen for utmerkelsen.

Livbøyen har reddet over 1000 liv

Håkon Olsen reddet altså et liv en septembernatt takket være hans snarrådige innsats og en av våre livbøyer. Til sammen står det over 55 000 livbøyer rundt i Norge der hvor folk ferdes lang sjø, vann og elver. Og de har reddet over 1000 liv - som vi vet om.

Har du eller noen du kjenner opplevd å bli reddet eller reddet noen andres liv? I så fall kunne vi tenke oss å høre fra deg. Vi i Tryg blir nemlig aldri lei av å høre historier som motiverer oss til å fortsette vårt samfunnsengasjement for trygghet langs sjø og vann.
 

Send inn din livbøyehistorie