Nettsiden vår blir snart enda bedre

Akkurat nå jobber vi med noen tekniske forbedringer av nettsiden vår. Dette kan bety at kjøp av forsikring, melding av skade og Min side/Min bedrift ikke fungerer som de skal.
Ingen grunn til panikk  – du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen.

Akkurat nå har vi noen tekniske utfordringer

Vi opplever noen tekniske utfordringer, og noen av våre tjenester er derfor utilgjengelig akkurat nå. Vi jobber med å ordne feilen, og du vil snart kunne bruke hele nettsiden vår som normalt igjen. Beklager ulempen!

Vi har fått henvendelser fra kunder som har mottatt e-poster om refusjon av et beløp på en gammel forsikringsfaktura. Disse e-postene er svindelforsøk. Vi oppfordrer alle om ikke å klikke på lenkene i disse e-postene og om å slette e-postene umiddelbart. 

  1. Tryg Magasinet

Forsikringsforvirret?

Får du fakturaer for forsikringer fra ditt fagforbund eller forening som du er medlem av og skjønner ikke helt hvorfor? Du har gjerne betalt for forsikringene dine i Tryg og tror du har dobbelt opp, eller at det er noe feil? Du lurer gjerne på hvorfor du ikke bare kan få alle forsikringene på en faktura? 

Det er lett å gå seg vill i begrepene for de ulike typene forsikring og ikke alltid like lett å skjønne forskjellen på dem. Vi har tatt frem pekestokken og prøver å forklare forskjellen så godt som vi kan.

Et par sitter på sofaen og ser på papirer og en pc

Kollektive forsikringer

Dette kalles ofte en medlemsforsikring. En kollektiv forsikringsavtale er mellom ditt fagforbund/forening og oss i Tryg. Avtalen er fremforhandlet mellom forbundet eller foreningen til ferdig avtalte betingelser og vilkår. Som oftest er den avtalte prisen lavere og forsikringen bedre enn hvis du skulle kjøpt forsikringen på egen hånd. I tillegg er det vanligvis forbundet som administrerer innmelding og utmelding av den kollektive forsikringsordningen. Forbundet tar seg også av betaling fra medlemmene.

Dette betyr at når du for eksempel kjøper kollektiv innboforsikring gjennom forbundet ditt, så gjør du det til samme vilkår og betingelser som alle de andre medlemmene. Det er også forbundet ditt som sender faktura til deg. Skulle det oppstå et uhell eller en skade, så kontakter du derimot Tryg direkte for hjelp.

Private forsikringer

Litt av forklaringen ligger i navnet. Dette er forsikringer du selv har kjøpt direkte fra Tryg – gjerne med en medlemsrabatt for ditt forbund/forening. Disse er individuelt priset basert på en rekke faktorer. For eksempel vil prisen på en bilforsikring være avhengig av bilens årsmodell, hvor langt du kjører og hva slags type bil du skal forsikre. Administrasjon, betaling og skadebehandling skjer direkte mellom deg og Tryg.